Mercedes A-klasse: Råtøff konseptbil lover mye

Denne skal bli både billig og tøff. SE VIDEO!

Glasstak, tydelige profiler langs siden og en front som ser så sint at den kunne spise kattunger til frokost. Konseptbilen til nye Mercedes A klasse skiller seg betydelig fra modellen den skal erstatte.
Glasstak, tydelige profiler langs siden og en front som ser så sint at den kunne spise kattunger til frokost. Konseptbilen til nye Mercedes A klasse skiller seg betydelig fra modellen den skal erstatte.

Før en bil blir produksjonsklar og går ut til publikum, introduseres den som en konseptmodell. Her vises det hvilke retning fabrikanten tenker rundt design og noen ganger motorisering.

Det varierer hvor lang tid det tar fra konsept til produksjonsmodell - og enkelte kommer aldri lengre enn konseptstadiet. De brukes gjerne som et utstillingsvindu, for å vise hva som er mulig.

Mercedes har en god stund signalisert en konkurrent i Golf-klassen, med Audi A3 og BMW 1-serie som hovedkonkurrenter.

LES OGSÅ: Vurderer du å kjøpe dagens A-klasse? Da bør du vite dette

Nå begynner det å nærme seg produksjon, om vi skal tro ryktene. Og hvis konseptet er noe å dømme etter, så bør det bli en spennende tilvekst i klassen.

Del med dine Facebook-venner

A-klassen blir mindre høy enn tidligere - i stedet satser en på kompakt og sporty look. Nye A-klasse blir tilgjengelig med både tre og fem dører - og gir antydninger til et interiør som virkelig skiller seg fra dagens modeller.

Brede hofter

Fronten er noe av det mest aggressive vi har sett på lenge - med lykter som har så mange detaljer at de er verdt et studie i seg selv. Hekken har klare likheter med VW Scirocco - med brede hofter, smale vindu og ganske like baklys.

Vi innrømmer glatt at vi har sansen for det nye designet - og da særlig eksteriøret. Men også det relativt ekstreme og svært moderne interiøret faller i smak. Her tror vi imidlertid meningene vil være mer delte.

Så er spørsmålet hvor mye av dette vi vil få igjen når produksjonsmodellen skal ut på gatene.

I den første video-en vises en teaser for den nye modeller. I klippet under snakkes det mer om hvordan konseptbilen ble til.

http://www.youtube.com/watch?v=tbN80CvX5t8

http://www.youtube.com/watch?v=VmGm8YF5lG4&feature=feedu

LES MER OM NYE A-KLASSE HER