Mercedes A-klasse: Kåret til Årets firmabil

Nykommer gikk helt til topps. Får du lyst på den?

Nye Mercedes A klasse har fått mye skryt for interiørdesignet også   dette er både sporty og elegant.
Nye Mercedes A klasse har fått mye skryt for interiørdesignet også dette er både sporty og elegant.

Hvert år inviterer avisen Dagens Næringslivtil kåringen av Årets Firmabil i Norge. I år stilte 16 bilimportører med hver sin bil – og så ga en representant fra hver importør sine karakterer til de ulike bilene – minus sin egen.

I år gikk nykommeren Mercedes A-klasse helt til topps. 53,43 poeng gir førsteplass, nøyaktig ett poeng foran Peugeot 508. Deretter følger Volvo V60, BMW 320 og Audi A4 på plassene etter.

Stort spenn

De 14 bilene ligger alle i prisklassen mellom 350 000 og 450 000 kroner, med noen unntak. Ut over dette var det opp til importørene å velge hvilken modell de ville ha med. Derfor er spennet i biltype også stort.

I tillegg til karakterer fra importørenes representanter, får bilene også poeng etter pris og utslipp. Så slås disse poengsummene sammen til en totalkarakter.

Kompakte A-klasse er en stor suksess for Mercedes - og leder
  an i salgsøkningen her hjemme.
Kompakte A-klasse er en stor suksess for Mercedes - og leder an i salgsøkningen her hjemme.

Fortjent bestselger – les testen vår av A-klasse her:

Salgssuksess

– Vi er veldig stolte over dette. Vi har jo som ambisjon å levere «das beste oder nichts», og her har vi «das beste», sier direktør for Mercedes-Benz i Norge, Johnny Danielsen til Dagens Næringsliv.

Det er ikke bare bilbransje-konkurrentene som har sans for nye A-klasse. Bilen tegner til å bli en av de største salgssuksessene Mercedes har hatt her hjemme. Så langt har importøren solgt over 800 eksemplarer av bilen som ble lansert i september.

LES OGSÅ: Aldri solgt så mange biler på så kort tid

Japansk i bunnen

I oktober solgte Mercedes flere biler i løpet av en måned enn noen gang tidligere. Antallet endte på 650 – av dem var over 300 A-klasser.

I bunnen av DNs kåring finner vi for øvrig tre japanske biler – som alle er blant de mest populære blant norske bilkjøpere akkurat nå. På sisteplass nylig lanserte Mitsubishi Outlander som sammen med Subaru XV er eneste bil som ender på poengscore på under 40 poeng.

Mazda tredje sist

Tredje sist havner Mazda CX-5, også det en bil som har fått svært god mottakelse av både biljournalister og kunder.

Men hos dem som importerer andre merker enn Mazda, scorer den altså ikke særlig høyt ...

Du kan lese hele kåringen hos Dagens Næringsliv – her:

Hvis du skulle velge firmabil nå - hadde du tatt A-klasse? Si din mening i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Disse firmabileierne er mest fornøyd