500k
500k

Mercedes 500 K: Fant bil til 70 millioner – hos høgger'n!

Og det er ikke den eneste skatten. Les den utrolige historien:

Akkurat nå står en av verdens mest verdifulle biler og forfaller på et bilopphoggeri i Los Angeles.

Bilen er ingen ringere enn en Mercedes-Benz 500 K. Og om ikke det er nok, så er den spesialbygd og finnes så vidt vi kjenner til i kun ett eneste eksemplar.

Det er jo ofte slik at eksklusive biler har hatt eksklusive eiere og nettopp denne bilen har tilhørt den legendariske racerføreren Rudolph Caracciola.

Del med Facebook-vennene dine

Det er journalisten Michael Mraz i det amerikanske tidsskriftet Town & Country som har hatt dette bilopphoggeriet ”under lupen” en tid og møysommelig dokumentert og skaffet til veie historikken på noen av de unike kjøretøyene som står der.

I siste utgave av magasinet har han en stor reportasje om dette.

70 millioner?

Rudolph Caracciola med sin unike og spesialbygde  Mercedes-Benz 500K (Foto: Mercedes-Benz Archive)
Rudolph Caracciola med sin unike og spesialbygde Mercedes-Benz 500K (Foto: Mercedes-Benz Archive)

Les også: Unik bil funnet etter 33 år!

Ingen vet riktig hva den høyst unike bilen kan være verdt nå, der den står på flate hjul og halvt nedsunket i bakken, men det spekuleres i minst 70 millioner kroner!

Men det er slett ikke den eneste bilen som av uforklarlige grunner har havnet hos Porche Foreign Auto (nei – det er ikke skrivefeil – det heter Porche) og som ligger i den sørlige delen av Los Angeles.

Dette er en slags mellomting mellom en privat samling av mer eller mindre vrakede biler - og et bilopphoggeri.

I USA har gamle europeiske biler i mange tiår blitt sett på som bortimot skrot. Få har samlet på dem, få har brydd seg med å ta vare på dem. Og dermed har mange skatter rett og slett blitt borte. Enten hugget opp, plukket ned i deler - eller bare blitt stående sammen med andre vrak, som hos Porche Foreign Auto.

Bil fra Audi-museet

Her finnes også en av syv bygde Horch 855 Spezial Roadster som har vært eid av Eva Braun og som – av alle ting – tidligere har tilhørt Audi-museet. Hvordan den har havnet her? Det vites ikke.

Her står også en av de super-sjeldne Mercedes 300 SL ”måkevinge” i aluminium – maken til den som ble solgt for drøye 4,6 millioner dollar for kun kort tid siden. Les mer om den bilen her:

Det finnes flere Lamborghini Miura, BMW 502 og 507, flere sjeldne Mercedes, deriblant stabler av SL ”Pagoda”, et par svært spesielle Iso Grifo Spyder, og svære hauger med forskjellige Porscher.

For å holde oss til den spesielle Mercedes 500 K-en, så har ikke journalisten Michael Mraz foreløpig ikke fått lov av eierne til å ta noen bilder av den.

Ville ikke starte

Eierne heter forresten Ben og Janson Klein og overtok stedet etter sin far – Rudi, som døde i 2001.

Les også: Unik Aston Martin funnet på låve:

Det var Rudi som kjøpte den unike Mercedesen etter den siste offisielle opptredenen, nemlig det berømte Pebble Beach-showet i 1978.

I 1980 ble bilen stående ute etter et mislykket startforsøk og forfallet begynte ... At bilen virkelig finnes og står på samme sted den dag i dag, bekreftes av Michael Kunz. Han er sjef for Mercedes-Benz sin offisielle historiske avdeling og har personlig vært og sett på bilen i håp om å få kjøpe den. Så langt uten å lykkes.

Hva skjer nå?

For ti år siden skal Mercedes ha forhandlet med Rudi Klein om å få låne den legendariske bilen, skipe den til Tyskland og gi den full restaurering. Deretter skulle de stille den ut i et eget rom i Mercedes-museet for en periode. Men dette kokte bort i ingenting.

Noe av årsaken skal være at Klein var redd for å miste bilen for godt hvis han gikk med på noe slikt. Dette var nemlig øyensteinen i hans "samling" og han gikk rundt med et bilde av den i lommeboken sin helt til det siste.

Nå er det altså sønnene som driver butikken. Og selv om artikkelen i Town & Country ikke sier noe om hva som skal skje nå, er det absolutt grunn til å tro at noe kommer til å skje. Om ikke annet fordi en rekke rike samlere nå vet hva som skjuler seg i den unike vraksamlingen i Los Angeles.

Vi tipper brødrene Klein ikke vil mangle gode tilbud i tiden som kommer!

Se flere eksklusive vrak-biler her: