Sånn ser en av 80 tallets aller råeste biler ut, og det finnes bare fire stykker av den. Sylvester Stallone og Jay Leno har begge kjøpt en   nå kan du gjøre det samme...
Sånn ser en av 80 tallets aller råeste biler ut, og det finnes bare fire stykker av den. Sylvester Stallone og Jay Leno har begge kjøpt en nå kan du gjøre det samme...

Mercedes 500 Gemballa: Nå kan du kjøre i hjulsporene til Sylvester Stallone og Jay Leno

Unikt bil-ikon til salgs i Norge

Talk show-kongen Jay Leno har alltid vært godt over snittet glad i biler. Actionfilm-skuespiller og muskelmannen Sylvester Stallone er også fan av bil og MC. Begge to har gått til anskaffelse av en Mercedes 500 Gemballa, opplyser selger Nils Petter Lindh fra Sarpsborg.

Dette er biler om baseres på 80-tallsflaket Mercedes 500 SEC - men som bygges om etter alle kunstens regler.

Én av de kun fire som ble laget fant veien til Norge - en Ferrari-rød 1982-modell med hvitt skinninteriør.

Nå ligger den til salgs - og bilen som i Tyskland kostet 1,9 millioner i 1985 er nå priset til "bare" 250.000 kroner.

Se hele annonsen her

Holdt på å svime av

- Jeg vet ikke hvem som hentet bilen til Norge, men det må ha vært noen med helt grei økonomi, humrer Lindh.

Det eneste han vet om første eier er at han kjøpte bilen i 1985, og at den ble levert til Larvik.

Selv kjøpte Lindh bilen usett.

- Jeg hadde riktignok sett bilder, men kjøpte den uten å ha sett den i virkeligheten. Da jeg skulle hente den holdt jeg på å svime av, den er bare så rå. Et helt sinnsykt design. Og selv om den er breddet og har 265-dekk foran og 345-bak, sporer den ikke en millimeter, forteller han.

- Folk står og filmer

Men den knallrøde coupeen er ikke noe for den som er redd for å stikke seg litt ut. Med de enorme skjermbredderne, spoilerne og et svært markant design, vekker den oppsikt over alt hvor den ferdes.

- Hvis jeg går inn på en bensintasjon, hender det ofte at noen står og filmer eller tar bilder av den når jeg kommer ut igjen, forteller Lindh.

Han har eid bilen i tre år, og vil nå se seg om etter en ny Mercedes. Gjerne en 90-talls SL til rundt samme pris.

- Det er jo greit å bytte litt av og til. Det er helt klart et marked for denne typen biler, men spørsmålet er om det er i Norge. Om en stund legger jeg den nok ut på eBay, da går den helt sikkert, mener Gemballa-eieren.

LES OGSÅ: Coupe som familiebil - det går an!

Ikke gått langt

Motoren som står i er den originale 500 SEC-motoren, 5-liters V8 med 300 hk. Det er ikke mer enn det må være, synes Lindh.

- Den kunne sikkert hatt 200 hk til, for å matche utseendet. Men det er ikke så farlig for meg - jeg synes det flytter seg nok, humrer 58-åringen.

Det meste både utvendig og innvendig er byttet - bare ombyggingen kostet 1,4 millioner da den ble gjort i 1985.

- Men så er da også alt av styling og utbygging skikkelig kvalitet, ikke noe hardplast her. Og interiøret er svært eksklusivt, med lyst skinn både i stoler, dører og dashbord, forteller Lindh.

1982-modellen har bare gått 130 000 km, og burde således ha mange lange turer igjen før den må gi seg.

Interiøret er også helt unik. Legg merke til alle knappene på rattet, som ikke akkurat var standard på biler på starten av 80-tallet. Også instrumentene er helt unike.
Interiøret er også helt unik. Legg merke til alle knappene på rattet, som ikke akkurat var standard på biler på starten av 80-tallet. Også instrumentene er helt unike.

del med dine Facebook-venner

Ble skutt

Mannen som startet Gemballa Tuning, Uwe Gemballa, ble forøvrig drept i fjor. Han ble funnet bakbundet og skutt i hodet i Sør Afrika - og ble offer for kriminelle som ønsket løsepenger for han. Han var savnet i lang tid før han ble funnet.

Uwe startet sitt firma i 1981, og opparbeidet seg raskt respekt blant bilkjennere. I starten var det mye Mercedes, men så gikk han mer og mer over på Porsche.

Firmaet leverer biler både til arabiske kongelige og filmstjerner.

Nå kan det være din tur å få en Gemballa i oppkjørselen.

Det skulle være bredt på 80-tallet. Og ikke mye var bredere enn dette! Det sitter 345 mm brede dekk under skjermene...
Det skulle være bredt på 80-tallet. Og ikke mye var bredere enn dette! Det sitter 345 mm brede dekk under skjermene...

LES OGSÅ: Mercedes 500 SEC - nå er den et veterankupp!