Mercedes 190E: Er en 20 år gammel Mercedes en pålitelig bruktbil?

Eller finnes det fallgruver? Les hva Brooms bilekspert mener:

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei lurer på å kjøpe en Mercedes 190 med automat. Er det noen fallgruver der eller? Bilen er en 1991 mod med 215000 km. på telleren. Alle servicer fulgt. Hva tenker du?

Benny svarer:

Hei du.

Mercedes har jo tradisjonelt ord på seg for å være svært solide biler. Mercedes 190 må vel også sies å være det, men det heller ikke til å komme i fra at 1991-modellene etter hvert har fått noen år på nakken, samtidig som den har klokket inn godt og vel 200 000 km. På telleren. Så – ja, det er absolutt en del ting som bør sjekkes nøye før du kjøper en slik bil.

Tidligere eier er som regel bilen verste fiende, så sjekk servicehistorikk og EU-kontroller litt nøye. Dette gir ofte en veldig god pekepinn på hvordan bilen har blitt behandlet de siste årene. Spør, grav og undersøk! En 20 år gammel 190 kan være alt i fra et håpløst vrak til en aldrende stasbil og en kommende klassiker. De aller fleste er noe midt i mellom.

For å begynne med motoren: Hør etter rakling fra registerkjedet, hør etter ulyd fra kamaksel og vippearmer, og i den grad du klarer – sjekk oljeforbruk.

Under bilen: Sjekk bremser foran og bak inklusive fotbrekket. Sjekk også forstillingen. Defekte endeledd, bærekuler og knekte fjærer foran er noen svakheter. Opplagringen til mellomakselen er en svakhet og ulyd fra differensialen forekommer.

Rust: Egentlig overalt, men forskjermer, nedkant dører og hjulhus bak er typiske steder hvor stålmarken koser seg.

Mercedes 190 – eller W201, som er den offisielt korrekte betegnelsen er komfortable, pene biler som er gode å kjøre. Støtter deg i å velge en med automat og gjerne litt utstyr.

Jeg ønsket med veldig en slik bil da jeg jobbet på Bertel O Steen og disse var nye, men hadde jo ikke råd til det så jeg kjørte Peugeot 505 med ”GTI-look” i stedet for.

Mitt råd til deg er å kjøpe en så fin og god bil som mulig – og heller legge litt mer penger i det enn å gå løs på å fikse opp et små-lurvete eksemplar. Det finnes en del av sistnevnte ...

Lykke til med fin bil!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Mercedes SEC - Nå er den et veterankupp

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: