Toyota RAV4 er blant de bilene Broom Benny anbefaler om du skal ha en rimelig med god framkommelighet. Illustrasjonsbilde.
Toyota RAV4 er blant de bilene Broom Benny anbefaler om du skal ha en rimelig med god framkommelighet. Illustrasjonsbilde.

Mer fornuftig bruktbil skal du lete lenge etter

Hun skal flytte på bygda og trenger bil med firehjulstrekk.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann!

Jeg er ei dame på 38 somre som skal selge kåken og kjøpe bil for noe av det jeg regner med å tjene på den (kjøpte den i 2001). Jeg skal bo på "bøgda" og trenger en bil som er litt høy oppunder og har firehjulstrekk. Det hadde heller ikke vært dumt med god plass, jeg driver med hundeutstilling som hobby.

Jeg er ikke veldig handy så jeg må ha en bil som går mer enn den står på bukk, hvis dere skjønner hva jeg mener. Jeg har ikke råd til å ha den på verksted mye, jeg er uføretrygda og det er ikke fett. Jeg vil ha mest mulig bil for en billig penge. Har dere i broom noen forslag? Har tenkt noe på RAV4 og kunne tenkt meg noe lignende, men er veldig usikker.


Benny svarer:

Heisann til deg også! Å selge bolig man her eid i over 10 år borger nok for et hyggelig, lite overskudd ja! Bedre investering det enn bil!

Så penger til overs til et bilkjøp blir det helt sikkert.

Du sier ikke noe om pris og heller ikke noe om hvor mye plass du må ha til hund(er), så dette blir litt i blinde, men jeg håper noen av tipsene kan være nyttige allikevel.

Dessuten så finnes disse bilene i flere forskjellige prisklasser også.

Du er selv inne på Toyota RAV4. Det er veldig gode biler og et svært fornuftig kjøp. Kanskje det aller mest fornuftige med tanke på driftssikkerhet, men de (før 2013 modell) er ikke aller best på plass.

Et annet alternativ er Suzuki Grand Vitara – forutsatt at vi snakker bruktbil. En ganske enkel, men solid og romslig bil til lite penger.

Ellers så er det lett å tenke på både Honda CR-V og Subaru Forester i samme slengen. Her er utvalget stort og det samme er spredningen i prisbildet.

Subaru Forester 2011
Subaru Forester 2011
Suzuki Grand Vitara 2009
Suzuki Grand Vitara 2009

Les også: Kan være et smart bruktkjøp

Let opp en fin bil med hyggelig eierhistorikk og god servicehistorikk – det et alltid betryggende.

Du får biler herfra fra ca. 30.000 kroner og så langt oppover du bare vil. Du får forresten billigere også, men styr unna disse om du ikke er så glad i verkstedbesøk. Kan du legge rundt 200.000 i en bil bør du absolutt kunne finne deg en som kan tjene deg trofast de nærmeste årene.

Forresten – om du klarer deg med en varebil og bare to sitteplasser, så åpner det for større biler, slik som Mitsubishi Pajero og Toyota Landcruiser også.

Du får de til omtrent samme pris da, men disse nok både noe dyrere å kjøre med og kanskje i vedlikehold også. Men til gjengjeld har du du i alle fall både plass, framkommelighet og bakkeklaring nok til et langt og lykkelig liv på landet både for deg og hundene.

Ønsker deg lykke til!

SUV med minst feil og problemer: Her er de 10 beste


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Topp 5: Disse kræsjtestene glemmer du ikke så lett

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: