VW Passat 2011 01
VW Passat 2011 01

Mener nye VW Passat ikke er ny nok

Euro NCAP vil ikke kollisjonsteste Passaten. Les hvorfor.

Nye VW Passat – den norske folkefavoritten – er rett rundt hjørnet, og dette forventes å bli en av Norges mest solgte biler neste år.

Da VW lanserte den med brask og bram tidligere i høst, ble den kalt helt ny, og den omtales også som syvende generasjon internt i VW-systemet.

Likevel er det ingen hemmelighet at denne bilen har svært mye til felles med bilen den avløser. VW benyttet det samme "grepet" med siste Golf – og nå altså også med Passat.

Vi var på lanseringen: Les om vårt møte med den nye Passaten her:

Vil ikke teste

Euro NCAP anser derfor ikke Passat som en ny bil. Dette er som du kanskje vet det uavhengige instituttet som kollisjonstester og deler ut stjerner til nye biler.

De vil rett og slett ikke gjøre testen på 2011-modellen av Passat.

Grunn: Den er ikke ny nok.

5-stjerner for den "gamle"

– Volkswagen Passat har fått bare kosmetiske endringer. Strukturen i den ”nye” bilen er identisk med den vi testet i 2005, sier en talsmann for Euro NCAP

De anser det dermed ikke som nødvendig å ta full test-runde på denne bilen på nytt. Så front og sidekollisjonstesten utgikk, men på grunn av endret front tok de tester av fotgjenger-påkjørsel samt hvor godt setene beskytter mot whiplash-skader.

Vi kan også legge til at VW Passat fikk 5-stjerner i Euro NCAP-testen i 2005.

LES OGSÅ: Dette er de 10 sikreste familiebilene fra i fjor:

Ikke enig

– Jeg har hørt at noen har uttalt seg i retning av at bilen ikke oppleves som helt ny. I vår terminologi er dette generasjon B7. Ergo en ny bil, og ikke en facelift. Det sier informasjonsansvarlig for Volkswagen hos Harald A. Møller, Jan Erik Haugen

– Jeg kjenner heller ikke til detaljene rundt hva Euro NCAP bygger sine påstander på. Vi forholder oss til det fabrikken i Tyskland bestemmer – så må kundene få gjøre opp sin egen mening, sier han videre.

Han legger også til at salgsmålet for neste år er 5 500 biler. Når de det, blir dette en av Norges aller mest solgte biler i 2011.

– Nye VW Passat kom til forhandlerne denne uken – og de første kundene får sine biler før nyttår, avslutter han.

Les også: VW Passat 2011 – her er prisene:


Hva mener du – er dette en ny bil eller ikke? Skriv inn i kommentarfeltet under:


passat_krasj
passat_krasj