21 åringen måtte møte i retten og innrømmet fartssynden   hele 148 km/t i 60 sonen. Dermed ble det både fengselsstraff og førerkortbeslag i hele tre år og tre måneder.Illustrasjonsfoto. (Foto: Arkiv/op.no/ANB)
21 åringen måtte møte i retten og innrømmet fartssynden hele 148 km/t i 60 sonen. Dermed ble det både fengselsstraff og førerkortbeslag i hele tre år og tre måneder.Illustrasjonsfoto. (Foto: Arkiv/op.no/ANB)

Men politiet var der likevel...

21-åringen trodde det var klar bane - tatt i 148 km/t i 60-sonen.

21-åringen sjekket først at det var klar bane.

Så snudde han og gasset bilen opp i 148 km/t i 60-sonen. Nå må han i fengsel, skriver Østlands-Posten.

Snudde og gasset på

21-åringen skulle bare ut å kjøre en tur, men da han kom på Hedrum Ravei på gamle E18, fant han ut at han skulle gasse opp litt. Etter først å ha kjørt strekningen og sjekket at kysten var klar, snudde han og gasset på.

Da politiet målte bilens fart, viste det seg at 21-åringen fra Larvik kjørte i 148 kilometer i timen i 60-sonen på stedet. Det var så langt over fartsgrensen at Larvik-mannen må inn å sone i fengsel i 24 dager.


Alvorlig trafikklovbrudd


Da mannen måtte i retten innrømmet han fartssynden, som skjedde tidlig torsdag ettermiddag den 16. august i år.

I dommen fastslår retten at kjøringen er «et alvorlig trafikklovbrudd». I dommen vises det til at kjøringen var et faremoment både for ham selv og andre trafikanter.

Mannen hadde to prikker på førerkortet fra før, og mistet derfor også «lappen» i hele tre år og tre måneder.


Du kan lese mer om bil og trafikk på op.no - her:


Hørt denne før? Råkjørte fordi han måtte på do!