... men kultbilen var ikke død!

Trabant gjør comeback - som elbil.

Trabant kommer tilbake, nå som elbil.
Trabant kommer tilbake, nå som elbil.

Først ble den kastet på skraphaugen da Berlin-muren falt. Så har den etter hvert oppnådd kultstatus - og nå er det klart for Trabant-comeback.

Det vil si, noe egentlig comeback er det ikke snakk om. Dette blir en splitter ny bil, men designet og navnet er med videre.

Laget lekebiler

Trabant nT (New Trabi) er et elbil-konsept som skal vises første gang på Frankfurt-utstillingen i september. Bak dette står to firmaer: Ett som produserer bildeler og ett som lager lekebiler.

Lyst på BMW lekebil? Klikk her:

Sistnevnte heter Herpa og eier rettighetene til Trabant-navnet. De har tidligere laget lekebil-versjoner av Trabanten som har blitt superpopulære.

25 mil

Slik dukket ideen om å lage en fullverdig bil opp. Med dagens miljøfokus er det naturlig å tenke alternative drivkilder. Den tyske regjeringen har gått ut med svært ambisiøse målsetninger og ønsker å få veldig mye av storby-trafikken over på elbiler. Perfekt for dette prosjektet!

En ny elbil-revolusjon - klikk her:

Ifølge informasjonen Herpa har kommet med så langt, skal den nye Trabanten få en rekkevidde på 25 mil mellom hver lading. Til tross for at den har plass til fem og bagasje, er vekten bare på 1000 kilo.

Kommer i 2012

Med null utslipp blir dette den rake motsetningen til den originale Trabanten. Den hadde en totakts-motor som ofte røykla store områder bak bilen. Kollisjonssikkerheten var også elendig.

Produksjonen av den første Trabanten varte forresten fra 1957 til 1991. Planen er at den nye elektriske versjonen skal være ute i 2012.

Think kommer ikke godt fra det i svenske test: Klikk her for å lese mer:

Trabant slik vi husker den.
Trabant slik vi husker den.