Renault Trophy detalj_edited 1
Renault Trophy detalj_edited 1

Megane RS 265 Trophy: Spesialmodell med fraspark

Fransk dynamitt vil ta teten i GTI-klassen.

Renault Megane i coupé-versjon har blitt en snerten liten sak. Megane RS 250 er dessuten mer enn sportslig nok for folk flest - med 250 hk leverer den fraspark i overflod.

Den stiller allerede med sterkere kort enn Golf GTI, som har 211 hk, og Ford Focus ST med sine 225. I sistnevntes tilfelle skal nevnes at en ny generasjon er på vei - som skal yte 250 hk.

LES OGSÅ: Denne vil også bli en ny utfordrer i GTI-klassen

Men nå har Renault funnet ut at 250 hk ikke er nok - og til glede for alle kjøreglade kommer de nå med en spesialmodell med betegnelsen RS 265 Trophy. Den har fått enda mer krefter, og leverer som navnet tilsier, 265 hk.

500 eksemplarer

Renault Megane Trophy sort
Renault Megane Trophy sort

0-100 km/t-tiden blir dermed redusert med 0,1 sekund, til 6 sekunder blank. Toppfarten blir på 254 km/t. Det gjør RS 265 Trophy til tidenes raskeste Renault. Forbruket ligger på relativt beskjedne 0,8 liter på mila, mens utslippet av Co2 er 190 g/km.

Modellen leveres kun i to farger, gul eller sort. Det blir også 19" toms felger og recarostoler med gule sikkerhetsbelter.

Den kommer til å bli rimelig eksklusiv også - og skal kun bygges i 500 eksemplarer. Hver bil får en plate som forteller hvilket nummer i rekken bilen er. De første bilene vil bli klare for levering i slutten av juli.

LES OGSÅ - Renaulten som ble Brooms bruktbil fra helvete

Og ikke nok med det...

Renault Megane forfra
Renault Megane forfra

Men det stopper ikke med denne modellen. Ifølge Teknikens Värld er det en enda råere versjon på gang, som skal offentliggjøres 17. juni. Renault har sluppet en video av bilen delvis kamuflert, mens den kjører rundt på Nürburgring.

Denne skal visstnok være med å kjempe om rekordtiden på Nürburgring for forhjulsdrevne biler.

Hvis bilen skal kunne måle seg med Ford Focus må motoren levere oppimot 300 hk. Det kan i tilfelle bli et særdeles underholdene tillegg til Renaults modellrekke.

LES OGSÅ: Fristet til å prøve fransk årgangsluksus?

Del med dine Facebook-venner