Med en liten egeninnsats kan du spare mye penger

Dette fikser du på bilen selv. Se video:

– Nyere biler er så avanserte og kompliserte at man ikke får gjort noe selv. Det ikke en gang er vits i å åpne panseret …

Påstanden over høres med jevne mellomrom. Det ender også som regel med at bilen settes på verksted når noe skal gjøres. Det være seg service, EU-kontroll eller annet vedlikehold.

Med de verkstedprisene som det nå opereres med har mange erfart at det fort kan bli en svært dyr fornøyelse.

– Var nok enklere før, men ...

– Bilene har blitt mer kompliserte. Uten tvil. Det var enklere å fikse ting selv tidligere, men det er fortsatt en del småting man kan gjøre. Jeg våger å påstå at man faktisk bør kunne gjøre enkelte ting selv, sier Brooms egen bilekspert, Benny Christensen.

Han har selv mange år bak seg i bilbransjen – blant annet som bilmekaniker på mange ulike bilmerker.

– For eksempel er det en god del ting man kan spare penger på ved å sjekke og eventuelt fikse, før man leverer bilen til service eller EU-kontroll.

Det er penger å spare

Han praktiserer dette selv på sine egne biler.

– Ja, så klart. Jeg har alltid gjort det. Jeg gidder ikke betale andre for å gjøre en jobb jeg enkelt kan gjøre selv.

Men han understreker samtidig at det er viktig å ta service, selv om det kan være kostbart. Dette har både med trafikksikkerhet og driftssikkerhet å gjøre. Det er rett og slett forebyggende for å få et enkelt bilhold. Dessuten er det på nyere biler med fabrikkgaranti et krav med dokumentert service, utført av godkjent verksted, for at garantien fortsatt skal gjelde.

Er du så kapabel til å skru at du tar hele servicen selv bør du ta vare på kvitteringer fra delekjøp og dokumentere jobben så godt som mulig. For eksempel med bilder.

Hva du enkelt kan sjekke selv, og dermed spare penger på, ser du i videoen til denne saken.

Les også: Slik skifter du bremseklosser selv

Video: Få med deg Broom-Bennys sparetips i videoen under