Med en av disse trenger du ikke vente på brøyteplogen

Det finnes alternativer til muskelkraft og gamle traktorer.

Snart er snøen her igjen. Skal du holde gårdsplassen ren er det bare å finne frem tortur instrumentene   eller investere i noe slik at du kan gjøre det maskinelt... (Foto: Finn.no/montasje)
Snart er snøen her igjen. Skal du holde gårdsplassen ren er det bare å finne frem tortur instrumentene eller investere i noe slik at du kan gjøre det maskinelt... (Foto: Finn.no/montasje)

Store deler av landet har allerede fått de første påminnelsene om at det snart er vinter dalende gjennom luften. Snart er landet hvitt igjen, og med det er det duket for mang en treningsøkt som ingen finner særlig lystbetont.

Alternativet er for mange å kjøpe en gammel og skranglete traktor, som gjerne både koster flesk, går i stykker og tar mye plass.

Men kanskje kan du slå to fluer i én smekk – i hvertfall dersom du kan tenke deg en firehjulsdrevet pickup som nummer 2-bil. Her er et par forslag for forskjellige gårdsplasser – og forskjellige lommebøker:

1994 Dodge Ram med skjær, kr. 75.802,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Det er ikke det høyeste skjæret vi har sett, men skal du vente til det slutter å snø før du går løs på oppgaven hver gang bør du kanskje vurdere en snøfreser i stedet. Eller å sette bort hele jobben.

Se annonsen her:

Venter du ikke altfor lenge mellom hver gang, tror vi imidlertid du kan klare deg godt med denne. Hydraulisk justering gjør at det praktisk i bruk, og gjør også at det er mulig å finjustere snøryddingen inne i trange gårdsrom.

Skjæret er ikke ekstremt stort, men bør holde til normalt bruk for de fleste. (Foto: Finn.no)
Skjæret er ikke ekstremt stort, men bør holde til normalt bruk for de fleste. (Foto: Finn.no)

Altfor trangt bør det kanskje ikke være for en så vidt røslig bil som denne Dodgen, som på den annen side burde være velegnet for oppgaven med Cummins diesel-sekser under panseret, ifølge selgeren med hele 250 hester.

Del med Facebook-vennene dine!

Les også: Slik fjerner du snøen på bilen - med stereoanlegget!

2011 Toyota HiLux med plog, kr. 394.311,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Nyere og adskillig mer avansert er denne kombinasjonen. Den passer nok best for deg som har mer å måke og høyere krav til hvor avansert redskapen skal være. Eller rett og slett hater snø, og gir hva som helst for å få den vekk. For direkte billig blir ikke dette her.

Se annonsen her:

Akkurat hva som er prisen sliter vi litt med å forstå, ut fra annonseteksten kan det nesten virke som at plogen kommer i tillegg til den prisen som er oppgitt. I så fall er det ikke godt å vite hvor den vil stoppe.

Med hydraulikk kan du knekke plogen i begge retninger, slik at du både kan ploge snøen til sidene og fange den opp ettersom det passer. (Foto: Finn.no)
Med hydraulikk kan du knekke plogen i begge retninger, slik at du både kan ploge snøen til sidene og fange den opp ettersom det passer. (Foto: Finn.no)

Plogen er i hvertfall en imponerende stor sak som atpå til kan løftes høyt. Og det som gjør den både utrolig anvendelig og ganske imponerende teknisk er at den kan knekkes på midten, slik at du kan kjøre den som en gammeldags spissplog når det måtte passe, og som vanlig skjær der hvor det er å foretrekke.

Del med Facebook-vennene dine!

Kanskje kan du slippe billigere unna hvis du har en gammel firehjulstrekker fra før, og nøyer deg med å kjøpe plogen for å montere på denne. Uansett kan det være smart å investere noen kroner – for erfaringsmessig vil jo snømengden kommende vinter være omvendt proporsjonal med forberedelsene for å takle den ...

Les også: Lars sin lave Nissan 350 Z ville blitt snøplog på vinterføre