MC: Boss Hoss: Størst og dyrest

Men V8(!) med over 400 hk er ikke nok – derfor har den også lystgass!

Den har like mye krefter som en stor lastebil   i tillegg kan du få 180 hk ekstra gjennom lystgass. Det skal mye til å matche denne råtassen!
Den har like mye krefter som en stor lastebil i tillegg kan du få 180 hk ekstra gjennom lystgass. Det skal mye til å matche denne råtassen!

Hoss er like sjef blant MC-ene som Hummer H1 er i bilverdenen. Den er størst på alt og kommer selvsagt fra USA.

Denne monster-sykkelen har vært i produksjon siden 1990 som et bygge-kit. Men fra 1996 ble de utelukkende bygget i egne produksjonslokaler i Dyersburg, Tennessee. Felles for dem alle er store mål med enda større motorer.

Del med dine Facebook-venner

Over 600 hk

Den minste Bossen, med Chevrolet V6-motor på 4,0-liter, ble kun produsert i 1997–1998. Kundene foretrakk den største med enten small block eller big block V8 motor.

Slike MC-dekk får du ikke kjøpt over alt.
Slike MC-dekk får du ikke kjøpt over alt.

Modellutvalget spenner seg fra ZZ4, med en 5,7-liter på 355 hk og hele 550 nm i dreiemoment, til toppmodellen Stud Hoss. Denne har – og hold deg fast – en 8,2-liter på smått sinnssyke 502 hk og 700 nm.

Bare til info: Vi snakker fortsatt om en MC her og ikke en superbil fra Italia.

Den annonserte sykkelen har imidlertid "skjulte" krefter, via at lystgass-system. Totalt betyr det at du er herre over mer enn 600 hk hvis du blir eieren av denne sykkelen. Det er ikke modellen for deg som ikke allerede har kjørt sykkel noen år.

LES OGSÅ: MC: Mini E Scooter Concept

Veier like mye som TO HD Fat Boy

Alt er stort på Boss Hoss, også prisen. På finn.no ligger det fire Boss Hoss til salgs, to fra 1999 og to fra 2007. Prisene varierer fra 155.000 kroner uten avgift på de eldste til 925.000 kroner for 2007-modellen med alle avgifter betalt.

Når vi først er inne på tall kan det nevnes at den er 269 cm lang og veier rundt 590 kg. Dette tilsvarer nesten vekten av to Harley-Davidson Fat Boy.

Tanken på 32 liter er så stor at den kunne bli brukt som panser på en middels personbil. Og det trengs, med et forbruk fra 0,94 til 1,3 liter per mil.

LES OGSÅ: Brukt MC: Ducati 888

Passer ikke for alle

Det aller største hinderet er nok kostnadsnivået. Er du i tillegg miljøforkjemper eller misliker skuelystne, bør du også styre unna.

Men hvis ditt eneste hinder er at du er liten i størrelse og vekt, kan vi trøste deg med at du kan få den som en 3-hjuls trike også.

Og lurer du på hvordan det kan høres ut hvis en Hoss Boss er i nærheten, så sjekk ut klippet under (MC-en startes etter ca. 20 sekunder).

http://www.youtube.com/watch?v=s4bHizadEtI

LES OGSÅ: MC: Denne er kun kjørt av eldre herre med balanseproblemer