Mazda RX-8: En billegende takker for seg ...

Lyst på bil med wankelmotor? Da må du kjappe deg.

Mazda RX 8 Spirit R
Mazda RX 8 Spirit R

Mazda meddelte i august i år at de avslutter produksjonen av wankel-motoriserte RX8. Det er synd.

Det som er enda mer synd er at det ikke er planlagt noen etterfølger til denne bilen som skiller seg ut på flere måter enn wankelmotoren.

De bakhengslede bakdørene er den lenge også ganske så alene om – og er det fortsatt i alle fall i dette segmentet.

Avslutter med stil

En fattig trøst får være at Mazda velger å avslutte modellen med stil. De har nå nemlig annonsert at de vil lage en spesialutgave som de kaller for Mazda RX-8 Spirit R.

Kjenner du igjen denne Mazda-en?

Mazda RX-8 Spirit R med spesiellt Recaro interiør
Mazda RX-8 Spirit R med spesiellt Recaro interiør

RX-8 Spirit R får et eget og eksklusivt interiør, med tofarget skinn og skikkelige bøtteseter fra ikke helt ukjente Recaro. Den får spesielle farger og gullfargede lettmetallfelger, mørktonede frontlykter, knall røde brems kalipere, andre spoilere, kanalskjørt etc.

Kun 1000 eks.

Siste bilen forlater samlebåndet i juni neste år. Av spesialmodellen som leveres med både 6-trinns automatgirkasse og 6-trinns manuell girkasse – produseres bare i 1000 eksemplarer og etter hva vi forstår så er det først og fremst hjemmemarkedet som prioriteres.

Mazda RX-8 Spirit R
Mazda RX-8 Spirit R

De siste årene har RX-8 kun vært tilgjengelig på spesialbestilling her hjemme. Prisene på denne modellen regelrett føk i været da regjeringen la om til CO2-basert avgiftsberging for noen år tilbake.

På bruktmarkedet derimot finnes det godt med biler til salgs. Prisene starter på ca. 150 000 kroner for de billigste.

Les mer om brukt Mazda RX-8 her:

Wankel-legende

Mazda er en billegende når det gjelder produksjon av biler med wankelmotor. Den første prototypen Mazda Cosmo ble vist første gang i 1964. Produksjonen kom i gang i 1967, men mange biler ble det ikke.

Mazda RX-5 ble lagd mellom 1975 - 81.
Mazda RX-5 ble lagd mellom 1975 - 81.

Litt senere om R-100 som var som tok utgangspunkt i Mazda 1200, senere kom de som perler på snor: RX-2, RX-3 osv. – og altså til og med RX-8. Visste du forresten at Mazda også har lagd en pickup med wankelmotor?

Et lite håp?

Mazda sier at man ikke har noen avløser til RX-8 klar, samtidig forteller de at de jobber videre med wankel-teknologien.

Det er altså lov å håpe....

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Dette er en Mazda-rakett:

Hva mener du – er wankelmotor bare tull og tøys – eller håper du at Mazda kommer med nye RX-modeller? Skriv inn i kommentarfeltet under: