Mazda CX-7: Hvorfor kjøper ingen denne SUV-en?

CX-7 har ramlet mellom stolene i nybilmarkedet.

Mazda CX 7 siden
Mazda CX 7 siden

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei som gammel Mazda-fan ble jeg veldig glad da CX-7 kom med dieselmotor og trodde den skulle komme til å selge mye da, men sånn skjønner jeg at det ikke har gått akkurat. Jeg synes den pynter opp i trafikken hver gang jeg ser en, men det er dessverre ikke ofte. Hva tror du det kommer av?

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Mazdafan! Nei CX-7 har ikke akkurat tatt registreringsstatistikkene med storm, for å si det sånn. Det er solgt noen få hundre eksemplarer av den her i Norge og det er naturligvis veldig lite sammenlignet med bestselgerne i klassen.

Hovedårsaken er nok at CX-7 først kun kom med stor bensinmotor som gjorde den omtrent uselgelig, Når bilen endelig kom med dieselmotor, var den på mange måter blitt litt gammel. Dessverre klarte ikke Mazda å tilby kombinasjonen diesel og automat. Og med kun manuell kasse, dermed ble CX-7 straks litt ukurant for mange SUV-kjøpere.

Et annet ankepunkt er bagasjeplassen. Bagasjerommet er snaut og interiøret lite fleksibelt, jeg synes nesten alle CX-7-ene jeg ser har skiboks på taket, det er nok en grunn til det!

Men bortsett fra dette er Mazda-SUV-en absolutt en kurant bil, den ramler bare litt mellom stolene i vårt marked. Du har helt sikkert fått med deg at den akkurat har fått en lillebror, nemlig CX-5. Den bilen tror jeg har mye større muligheter for å bli en bestselger. Mazda sliter tungt i Norge om dagen, så suksessen kommer neppe av seg selv, men her har de i alle fall gode muligheter.

Jeg er helt enig med deg - det er hyggelig å møte CX-7 langs veien, men jeg husker dessverre ikke når det skjedde sist. Det må være måneder siden...

Men vi krysser fingre og tær og ønsker Mazda lykke til med den nye CX-5!

Broom-Larssen har allerede kjørt CX-5 – les mer her:

Del med Facebook-vennene dine


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES DUELLEN HER: CX-7 mot Volvo XC60

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: