Mazda CX-5: Knalltøff SUV-utfordrer på vei

Mazda satser på sporty design når de skal utfordre konkurrentene.

Mazda_Minagi_bakfra
Mazda_Minagi_bakfra

Disse bildeskissene viser Mazds konseptbil Minagi som skal debutere på bilutstillingen i Genève i mars.

Og den konseptbilen skal relativt kjapt bli til kommende CX-5 – lillebroren til dagens CX-7 og en bil Mazda venter seg svært mye av.

Høyere status

Størrelsesmessig er den sannsynligvis på linje med VW Tiguan og Hyundai iX35. Men Mazda drømmer om å også kunne utfordre biler med høyere status. De startet på den jobben med CX-7 – målet er at CX-5 skal matche både Audi, Mercedes og BMW på design og såkalt opplevd kvalitet innvendig.

Tøft og vanskelig? Utvilsomt. Men Mazda er blant mange merker som nå virkelig merker at Hyundai/Kia puster dem i ryggen. Og da blir valget kjapt om man skal selge på pris, eller ta sjansen på å legge seg over de fleste konkurrentene – og dermed også kjøre en mer eksklusiv prispolitikk.

Se når Victoria Beckham avduker den nye Land Roveren her

Ned 30 prosent

Mazda er langt framme på vektreduksjon og skal ha jobbet mye med det underveis i utviklingen av CX-5- Målet er at den skal være minst 100 kilo lettere enn konkurrentene, kanskje også mer.

Under panseret vil vi finne Mazdas nye Sky-motorserie. Disse bensinmotorene er lette, de bruker mindre drivstoff enn dagens Mazda-motorer – og sammen med start/stopp-system og lagring av bremseenergi, skal forbruket reduseres kraftig. I kombinasjon med lettere biler, snakkes det helt opp i 30 prosent reduksjon.

LES OGSÅ: Bilen din bruker mye mer enn den skal

Tre og fem dører

Bak designet står Mazdas nye designsjef Ikeo Maeda og dette er hans første SUV Det er ikke vanskelig å se at han har hentet inspirasjon fra tradisjonelt sett langt mer sporty biler. Det er heller ikke vanskelig å se likhetene med Ford Kuga – noe som absolutt ikke er en dum bil å hente inspirasjon fra designmessig.

Ifølge ryktene planlegger Mazda å lansere bilen både i tre- og femdørs versjon. Fleksible interiørløsninger skal sørge for god plassutnyttelse, noe som er svært viktig i denne bilklassen.

Kan Mazda-SUV-en yppe seg mot Volvo? Les mer her

Mazda_Minagi-side
Mazda_Minagi-side