Mazda 929: Husker du denne klassikeren?

Samme eier i 34 år - nå kan den bli din.

forfra (Foto: Privat)
forfra (Foto: Privat)

Det er vel nesten litt slik som med Jesus. Alle har hørt om ham, men ingen har sett han ...

Hva jeg snakker om?

Jo ”alle” har jo hørt om det gamle ekteparet som hadde en helt strøken, gammel bil – dullet med som en nyfødt baby – alltid stått i garasje, og kun brukt til og fra kirken på søndager. Men få har hatt muligheten til å kjøpe en slik bil.

Inntil i dag.

Unik bil

Siden (Foto: Privat)
Siden (Foto: Privat)

For å se hele annonsen klikk her:


For her er den: En nesten-ny 34 år gammel Mazda 929 stasjonsvogn. Med bare litt over 50 000 km på telleverket, helt rustfri. Og som ny innvendig.

Full historikk

Og som du sikkert allerede har skjønt. Billen er en-eiers og har bestandig stått i garasje. Alle dokumenter og vognpapirer fra tidens morgen følger med. Bilen har de originale DB-skiltene fra Bærum som den bestandig har hatt, og det er en nå 93 år gammel dame og hennes mann som kjøpte den ny i 1976 som selger bilen, via en bekjent.

Prisen bør det heller ikke være noe å si på. For 30 000 kroner blir den din.

Les også: Han har solgt Mazda i 40 år

Dette er uten tvil en skikkelig japse-klassiker, og en bil mange både husker og har et forhold til. Mazda var store på 70-tallet og 929 ble ansett som en romslig, driftssikker bil. Den var også kjent for å ha mye utstyr i forhold til mange av sine europeiske konkurrenter.

Sprek bil


motor (Foto: Privat)
motor (Foto: Privat)

I tillegg var den ansett for å være ganske sprek. Her hjemme var det som oftest en 1,8-liters motor på 94 hk som satt under panseret på den drøyt et tonn tunge bilen.

Men den kunne også leveres med en 2-liter på 104 hk, diesel på 2,2-liter og 66 hk og ikke minst wankelmotor på 127 hk. Sistnevnte var nok vanligst i 929 coupe.

Nå er det imidlertid ikke ofte å se en 929 av denne generasjonen langs veien mer. Vi i Broom håper bilen finner et godt hjem og får et langt og velsignet liv videre.

Les den unike historien: Er dette Norges minst kjørte bruktbil?


Innv (Foto: Privat)
Innv (Foto: Privat)