Mazda 6: Sniktitt på spennende bilnyhet

Ligger an til å bli en av klassens lekreste biler. Se video:

Takeri er utgangspunktet for neste Mazda 6   og Mazda lover selv at den produksjonsklare bilen ikke skal være mye forskjellig fra dette.
Takeri er utgangspunktet for neste Mazda 6 og Mazda lover selv at den produksjonsklare bilen ikke skal være mye forskjellig fra dette.

På bilutstillingen i Paris i høst får vi se den for første gang: Tredje generasjon Mazda 6.

Dette er for alvor bilen som skal markere Mazdas nye designretning og det blir en uhyre viktig modell for den japanske produsenten.

Ford-exit

Ford hadde tidligere en stor eierandel i Mazda. I 2010 solgte de seg ned til 3,5 prosent og da ble det også kjent at Ford og Mazda ikke lenger skulle utvikle bilmodeller sammen. Det gir Mazda økt fleksibilitet – men som en relativt liten bilprodusent gjør det dem også mye mer sårbare.

Del med Facebook-vennene dine

"Så lekker kan en folkebil være" skrev vi, etter å ha sett de aller første bildene av konseptbilen Takeri. Det var ingen hemmelighet at dette var utgangspunktet for tredje generasjon 6, og nå er denne altså ikke langt unna. Mazda har også ved flere anledninger forsikret at den produksjonsklare modellen ikke skal skille seg mye fra konseptet.

LES OGSÅ: NÅ skal Mazda stå på egne bein

Flere små drypp

Noen måneder før premieren har Mazda sluppet videosnutten som du kan se i videovinduet øverst i denne artikkelen.

De presiserer også at dette er nye Mazda 6 – ikke Takeri.

Å si at de avslører mye om den nye modellen er absolutt å ta i litt – vi tipper det kommer flere små drypp fram til bilen skal vises i helt ferdig utgave.

Nye, lekre Mazda Takeri kan løfte Mazda tilbake til gamle høyder på salgsstatistikkene.
Nye, lekre Mazda Takeri kan løfte Mazda tilbake til gamle høyder på salgsstatistikkene.

Les mer om Takeri – klikk her: