Denne bilen har etter hvert gått mange runder mellom ulike bilforhandlere i Oslo området. Nå har den dukket opp i Son   og til en kraftig redusert pris i forhold til forrige selger. Faksimile fra www.finn.no.
Denne bilen har etter hvert gått mange runder mellom ulike bilforhandlere i Oslo området. Nå har den dukket opp i Son og til en kraftig redusert pris i forhold til forrige selger. Faksimile fra www.finn.no.

Maybach 57: Gått ned 1,2 millioner i pris siden i sommer

Pris i juli: 2,99 millioner – nå får du den for 1,79 millioner.

Det kan være tungt å selge dyr bruktbil. Og når merket i tillegg er så eksklusivt at det er ukjent for svært mange – da blir det nok heller ikke enklere.

En meget spesiell luksusbil har etter hvert blitt en gjenganger i det norske bilmarkedet.

Vi snakker om Maybach 57. Den eneste i sitt slag her til lands – kjøpt ny av Schibsted-eier og bilentusiast Tinius Nagell-Erichsen hos Bertel O. Steen i 2005.

Ingen kø av kjøpere

Etter eierens bortgang har bilen stadig vært til salgs, og vi er ikke riktig sikre på om den egentlig har vært i normal bruk hos en eier, eller bare ruslet rundt mellom forskjellige bilforhandlere i denne tiden.

Det har tydeligvis vært vanskelig å prissette en så sjelden og unik bil. Og kjøperne har helt tydelig ikke stått i kø heller.

LES OGSÅ: Verdens dyreste bil solgt på auksjon


Ble mye dyrere

Sist vi skrev om bilen var i sommer. Da hadde den dukket opp hos en forhandler i Drammen, med prisforlangende på 2.990.000 kroner.

Det var et skikkelig hakk opp i forhold til den laveste prisen vi hadde registrert på den tidligere.

Mange av Maybach-eierne sitter nok i baksetet - men arbeidsplassen bak rattet må også trygt kunne sies å være eksklusiv.
Mange av Maybach-eierne sitter nok i baksetet - men arbeidsplassen bak rattet må også trygt kunne sies å være eksklusiv.


Les også: Dette skrev vi om den samme bilen for to år siden:

Hadde brukt den selv

– Hehe, ja, prisen gjenspeiler jo at jeg egentlig ikke vil selge den. Den fungerer bra som reklame for forretningen, og trekker folk, sa Yousef Ahmad i Drammen Autoinvest, til Broom den gangen.

Han fortalte også at han ikke bare hadde bilen stående – han hadde fått brukt den også:

– Jeg har vært på tur med den i både Sverige og Danmark, og den vekker oppsikt. Den er selvsagt helt fantastisk å kjøre, i hvert fall nå som det har tørket opp. Akkurat i vinter var det ikke noen drøm å kjøre en slik bil på nesten tre tonn på snødekte veier, sa Ahmad.

Vi lurer bare på én ting: Hvor sitter kongen?


Kraftig priskutt

Nå har Maybachen skiftet eier enda en gang – samtidig som det virkelig har skjedd noe med prisen. Her snakker vi nemlig kraftig nedgang.

Bilen står nå til salgs hos Soon Bil & Båt AS i Akershus. Og nå er prisforlangende 1.790.000 kroner. Vi snakker altså ned 1,2 millioner kroner!

– Jeg mener denne prisen er riktig, 2,9 millioner ble nok helt feil, sier Egil Gylthe som driver Soon Bil & Båt – og som forteller at han har tatt Maybachen i innbytte.

– Det er jo en fantastisk bil, samtidig som den ikke er så spesiell som mange kanskje tror. Den har alt utstyr og må virkelig oppleves.

Klikk her for å se annonsen på bilen


Noe som skiller seg ut

– Hvem mener du er i målgruppen her?

– Det er flere, men mest sannsynlig en godt voksen mann. En som har lyst på noe som virkelig skiller seg ut. Jeg mener vi her henvender oss til de samme som vurderer en Mercedes S-klasse eller kanskje en Bentley, sier Egil Gylthe.

Vi kan legge til at Maybachen hadde rullet 64.000 kilometer da den lå til salg i sommer. Nå har kilometerstanden økt til 69.000.

LES OGSÅ: Ny S-klasse er sjefen blant direktørbilene

I baksetet er det luksus for alle penga - med
I baksetet er det luksus for alle penga - med

Les også: Chrysler Imperial bød på "mobilt kontor" allerede i 1968