Matt svart og supersinna

Med en motor på 350 hester og matt svart folie er Ford Focus RS500 racerbil for landeveien!

x Oppslag
x Oppslag

x emblem
x emblem

Det var mer enn et par "Ford-huer" som ble overrasket da Ford nettlanserte sin Focus RS 500 FØR tiden!

Det var med litt skrekk og gru at vi i Broom-redaksjonen fikk nyss om at Ford skulle ta opp igjen den legendariske RS500-betegnelsen. Opprinnelig tilhører den en videreutviklet modell av Ford Sierra RS Cosworth som kom i 1987 - den såkalte "Vingebilen."

RS500 hadde blant annet større turbo, åtte injektorer, luftinntak i stedet for parklys, og en enda mer markant bakvinge enn den vanlige vingebilen. Disse forandringene ble gjort for at den skulle hevde seg bedre i standardvognracing. Forandringene fungerte, og den ble en vinnerbil i Europa (i den australske serien fikk den bank av den enda sterkere Nissan Skyline GT-R R-32.)

Det ble i 1987 bygget totalt 500 stykker av Ford Sierra RS 500 Cosworth, derav navnet. Den ble en legende, og derfor litt skrekk og gru!

Les om kjøremaskinen Fiesta her

350 hester!

x interiør
x interiør

Nå er altså legenden tilbake, men i form av en videreforedlet Focus RS, og det er ingen pingle vi har med å gjøre nå heller.

Ford Focus RS er kanskje tidenes råeste forhjulsdrevne bil. Trimmet til 350 hester og 460 Newtonmeter blir den utrolig nok enda råere! Det virker som bekymringene våre var grunnløse.

Det er den samme Volvo-femmeren på 2,5 liter som trekker bilen 0,3 sekunder raskere fra 0-100 km/t. Tiden er nede på 5,6 sekunder!

Focus har et ganske stort frontareale, og RS-modellens brede dekk, vinger og spoilere gjør ikke aerodynamikken bedre. Allikevel er toppfarten hele 265 km/t.

Trimmingen består av en oppdatert datahjerne, eller chiptuning som man ellers kaller det. I tillegg er det montert større intercooler, større luftfilter, kraftigere bensinpumpe, og en downpipe med større radius.

Mer interessert i familiebiler? Les om S-Max her

Matt folie

x bakfra
x bakfra

På noen andre nettsteder er det stadfestet at bilen lakkeres matt svart - det er feil! Den matte overflaten er en spesialutviklet folie fra 3M, under folien er bilen lakkert blank sort.

Andre stylingdetaljer er rødlakkerte bremsekalippere, svarte 19" felger, kjempetøffe racingstoler i rødt, og en plate i midtkonsollen med produksjonsnummer.

Bilen blir produsert i 500 eksemplarer, og dette blir Ford sin måte å ta farvel med denne generasjonen Focus RS på.

Vi i Broom må si at denne gromme vogna viser at Ford, og RS-sjef Jost Capito, har en ekstremt god føling med hva som gjelder av biltrender. Den er råtøff!

Les mer om Focus RS her

x merke
x merke