Mats (16): – Det var helt sjukt – jeg kommer aldri til å glemme det

Fikk sitte på med Toyota med 746 hestekrefter. Se video:

I helga var det endelig duket for Gatebil, igjen. Etter to år med pandemi og restriksjoner, var det fullt hus og stormende jubel på Rudskogen Motorsenter hele helga.

En av dem som tok turen for å se på livet, bilene og kjøringen var Mats Hakvåg (16) fra Vikersund.

Men dagen skulle vise seg å bli noe helt annet enn han hadde tenkt, da det plutselig dukket opp en mulighet for å sitte på i en driftebil.

Breisladden

Ikke bare det. Han får være med på kjøringen i forbindelse med Breisladden – for mange selve høydepunktet med Gatebil.

Her er det om å gjøre å ligge bredt, brenne dekk og kjøre fort – i den største svingen på Rudskogen. Rett foran fulle tribuner.

Muligheten oppstår fordi en av veteranene i Gatebil, Morten Lyngøy, inviterte til å ta med seg en passasjer.

Dette trodde du kanskje ikke om Gatebil-generalen

En småfortvilet Morten Lyngøy (som holder seg til hodet) har motortrøbbel – og det er bare kort tid før de skal ut og kjøre Breisladden.
En småfortvilet Morten Lyngøy (som holder seg til hodet) har motortrøbbel – og det er bare kort tid før de skal ut og kjøre Breisladden.

Vill bil – og sjåfør

Morten har en Toyota Supra Mk. 4 – som er pumpet opp til 746 hestekrefter. Og slik blir det svidd gummi og røyk av. I alle fall i hendene på Morten ...

Bergenseren bak rattet er kjent for å strekke seg langt for å blidgjøre fansen. At det noen ganger går utover bilen, får så være.

Denne helga har han havnet baklengs inn i gjerdet i bunnen av svingen som kalles Angsten. Store deler av hekken er tapet sammen. Men det gjør ikke noe. Her skal det satses, det som satses kan.

Framtiden til Rudskogen er usikker - ler mer om hvorfor

En fornøyd Morten Lyngøy sammen med co-pilot under Breisladden, Mats Hakvåg.
En fornøyd Morten Lyngøy sammen med co-pilot under Breisladden, Mats Hakvåg.

Kjempegøy

Morten gir alt. Alltid.

– Det var kjempegøy å ha med Mats i bilen – og jeg er veldig fornøyd med å komme på 16. plass av rundt 160 påmeldte til Breisladden, forteller han til Broom.

Turen med Mats og Morten – som er filmet fra luften, bilen og sidelinjen – kan du se videoen øverst i artikkelen – eller i videovinduet under:

Dette kan du gjøre selv – og spare mye penger