Mathias kom over den store Volvo-nyheten på Spania-ferie

Da var han raskt oppe med kameraet.

Mathias Christopher Eng skjønte raskt at det var noe spesielt på gang, da fem-seks kamuflerte Volvo-SUVer dukket opp på motorveien i Spania. Dette er nye XC90, den viktigste modellen til Volvo på lang tid. FOTO: Mathias Christopher Eng
Mathias Christopher Eng skjønte raskt at det var noe spesielt på gang, da fem-seks kamuflerte Volvo-SUVer dukket opp på motorveien i Spania. Dette er nye XC90, den viktigste modellen til Volvo på lang tid. FOTO: Mathias Christopher Eng

Mathias Christopher Eng var på sommerferie i Spania, da han plutselig ble overrasket av rene kortesjen av kamuflerte Volvo-SUV-er på motorveien.

Bilene hadde svenske skilter, og Mathias, skjønte at dette var noe spesielt.

- Det var i alle fall fem-seks stykker av dem på rekke og rad. Bak dem kom et følge av biler med fullt kommunikasjonsutstyr - også de på svenske skilter, forteller han.

Vises på mandag

Det er ingen tvil om at bilene han fikk se er den nye typen XC90. Dette er en modell som Volvo har svært store forventninger til - og som skal avdukes for pressen, uten kamuflasjen, for første gang mandag i neste uke.

Da er naturligvis Broom til stede på arrangementet i Stockholm, for å få med oss den viktige begivenheten. 

Sjekk denne Volvo-luksusen!

Bilinteressert

Mathias fikk ikke tatt noen bilder av fronten på bilen - men hekken hadde de samme lysene som er kjent fra dagens generasjon av XC60 og XC90.

- Er du en Volvo-entusiast?

- Nei, det kan jeg vel ikke kalle meg, heller generelt bilinteressert. Jeg følger med på hva som dukker opp av nye modeller, så jeg skjønte at dette var noe spesielt, forteller Mathias.

Her kan du lese mer om interiøret i Volvo XC90

Premium-klasse

De eneste offisielle bildene som er sluppet av bilen, viser interiøret og en frontlykt. Og det er liten tvil om at det også på innsiden tas store grep med den nye modellen.

Et helt nytt infotainmentsystem, med en diger touchskjerm, sørger for blikkfanget. Det blir svært få knapper - og materialkvaliteten skal være helt på topp. 

Målet er jo også at dette er en bil som skal kunne konkurrere på linje med de tyske premiummerkene.

Les også: Slik gjør du best kjøp på Volvo XC60

Imagebygger

Den splitter nye XC90 kommer hele tolv år etter at den første generasjonen ble lansert. Og med tanke på hvilken enorm salgssuksess den første var, er det ingen tvil om at dette er den viktigste modellen Volvo lanserer på lenge.

Målsetningen er at den skal fungere som en imagebygger, i tillegg til at Volvo håper den skal bli en av bestselgerne i klassen.

Og altså - husk å komme innom broom.no på mandag, og få med deg det siste fra den første offisielle visningen av den nye modellen!

Les også: SUV med minst feil og problemer - her er de 10 beste