Maserati Quattroporte. Lekker?
Maserati Quattroporte. Lekker?

Maserati Quattroporte: Skal spare penger – bestilte 19 pansrede luksusbiler

Midt i finanskrisen ble ikke det spesielt godt mottatt.

Med mindre at man har bodd i en hule avskåret fra omverdenen de to siste årene – og det gjelder vel de færreste av oss – så har man fått med seg at enkelte av EU-landene har store økonomiske problemer.

Aller verst er det i Hellas, men innbyggere både Spania og Italia kjenner også problemene på kroppen. Resultatet er om fattende kutt på mange hold for folk flest.

Likevel er ikke den Italienske regjeringen snauere enn at den bestiller 19 stk. pansrede utgaver av toppmodellen Maserati Quattroporte til sine ministere.

LES OGSÅ: Denne fotoboksen tar deg ikke - selv om du kjører for fort!

Heksejakt

Bilene er utstyrt med en 4,7-liters motor som yter 430 hk / 490 Nm. 0–100 km/t går unna på 5,4 sekunder og toppfarten er 280 km/t.

Slik ser minister-bilene ut innvendig.
Slik ser minister-bilene ut innvendig.

Dette midt i en tid da de også skal kutte 2,5 milliarder euro – eller ufattelige 20 000 000 000 (20 milliarder) kroner de neste tre årene. Dette har naturlig nok ikke gått helt upåaktet hen. Både befolkningen og opposisjonen raser over det utradisjonelle bilkjøpet.

Forsvarsministeren, Ingazio La Russa beskylder opposisjonen for å drive heksejakt. Bilene er jo tross alt produsert i Italia og bidrar til å sikre sysselsettingen påstår han.

Se video: Her har millionæren akkurat smadret superbilen sin

Andre alternativer

Det er jo for så vidt et godt poeng det – med mindre man ikke tar med i betraktningen at Italienerne også produserer langt mer folkelige og billigere biler som Fiat, Lancia og Alfa Romeo også. Ingen av disse ville trolig hatt det minste imot å levere biler til landets ministere.

Bilmerker som ganske så sikkert ville gitt langt bedre signaleffekt både til befolkningen og kanskje resten av verden også – i disse økonomisk tøffe tidene.

Maserati-Quattroporte. Diskré luksus
Maserati-Quattroporte. Diskré luksus

Slik er det – og slik har det alltid vært. På kjøretøyet skal storfolk kjennes ...

Kilde: The Telegraph

Del med Facebook-vennene dine

Dagens SUV-er mangler av en eller annen grunn den stimulerende kjøregleden og luksuriøse atmosfæren som forventes i eksklusive sports- og luksusbiler, mener Maserati. Les mer om deres SUV i linken under:

LES OGSÅ: TEST AUDI A7: - Denne trodde jeg aldri at jeg skulle like