Mann (44) ripet opp 28 biler – må i fengsel

Men selv påsto han at han sov.

Hele 28 biler skal ha blitt utsatt for hærverk. Foto: Per B. Johansen, ta.no/AMEDIA
Hele 28 biler skal ha blitt utsatt for hærverk. Foto: Per B. Johansen, ta.no/AMEDIA

Det var natt til onsdag 5. november i fjor at det ble oppdaget skadeverk på 28 biler utenfor bedriften Jorkjend i Porsgrunn. De fleste av bilene, som var tilhørende det aktuelle firmaet, hadde fått skader i form av riper på bakpart eller panser. Det skriver ta.no

Det var en av de ansatte ved bedriften som oppdaget skadeverket på morgenen. Han har forklart at skadene måtte ha oppstått nylig ettersom rester av lakk lå igjen på panseret på flere av bilene.

Bilder fra et overvåkningskamera ble sendt til politiet.

Ble observert på stedet

Den tiltalte erkjente ikke straffeskyld da saken var oppe i Nedre Telemark tingrett tidligere i januar. Han skal også ha hevdet at han sov den aktuelle natten. Et øyenvitne mente derimot å ha sett den tiltalte på stedet.

Vitnet har forklart til retten at han så tiltalte gå langs rekken av biler som sto parkert ved Jorkjend. Han skal deretter ha hørt tydelige skrapelyder, og regnet med at tiltalte skrapet opp biler, da han visste at tiltalte hadde gjort liknende skadeverk tidligere.

Les hele saken: Politiet: - Du ripet opp 28 biler 44-åring: - Nei, jeg sov hele natten

I domsavsigelsen fra Nedre Telemark tingrett heter det at;

«Retten finner det utenfor enhver rimelig tvil bevist at tiltalte har utført skadeverket som er beskrevet i tiltalen, og legger avgjørende vekt på forklaringen fra et av vitnene.»

44-åringen dømmes til fengsel i elleve måneder, hvorav 87 dager i varetekt trekkes fra.

Kastet hekksaks

I dommen inngår også en rekke mindre tyverier, skadeverk og brudd på narkotikaloven som den tiltalte skal ha utført i perioden februar til november 2014.

I et av disse tilfellene skal den tiltalte ha kastet en hekksaks over et gjerde, og inn på den traffikerte Vallermyrveien, slik at den traff en en personbil i panseret. I bilen skal det ha oppholdt seg to personer.

Retten finner denne episoden, sammen med skadeverket på de 28 bilene, som de mest alvorlige postene i tiltalen.

Dommen fra Nedre Telemark tingrett er enstemmig.

Flere saker fra ta.no finner du her: 

Les også: Her er Vegvesenets nye våpen