Det første bildet av nye VW Passat. Dette skal være fra en tysk brosjyre og har lekket ut på Internett.
Det første bildet av nye VW Passat. Dette skal være fra en tysk brosjyre og har lekket ut på Internett.

Mange venter på VW Passat 2011

Det aller første bildet: Dette er nye VW Passat.

Dette bildet går nå rundt på nettsider over hele verden og skal være hentet fra en tysk Passat-brosjyre. Det vi ser er splitter nye Passat, helt uten kamuflasje.

Dagens modell har ikke vært på markedet mer enn i fire år og det er derfor ikke snakk om en helt ny bil. I stedet benytter VW det samme grepet som de gjorde da Golf ble fornyet sist: De tar utgangspunkt i den eksisterende modellen og gjør så en rekke endringer og modifiseringer på den.

Godt voksen: Her kan du lese testen på VW Golf

Utfordre statusmerkene

Dagens Passat er sjette generasjon, dette blir nok nærmere generasjon seks og en halv - enn sju.

Den nye Passat-fronten byr på absolutt null overraskelser. VW har nå rullet ut dette fjeset på en rekke av sine modeller og målet er å skape stor grad av familielikhet og gjenkjenning. På Passat får vi faktisk litt Phaeton-assosiasjoner, ikke dumt det på en bil som har ambisjoner om å ta salg fra de tradisjonelle statusmerkene.

VW ønsker å utfordre både Mercedes og BMW, og i samme slengen risikerer de selvfølgelig også å kannibalisere litt på konsernsøsknene Audi A4 og A6.

Audi eller Volvo: Hva skal jeg velge?

Mer eksklusiv inni

Grillen er lavere og smalere enn før. Under støtfangeren finner vi markerte luftinntak med kraftig innramming. Her bruker VW kromeffekter for alt det er verdt.

Vi forventer også endringer i hekken, der særlig stasjonsvognutgaven har fått kritikk for å være litt pregløs. Sideprofilen gjør VW neppe veldig mye med.

Passat-interiøret tok nesten et lite skritt tilbake på eksklusivitet på siste utgave. Bilen den erstattet - Passaten som kom tilbake i 1996 - var en liten revolusjon på dette området. Sjette generasjon er mer på det jevne og her skal VW dra til litt mer nå.

LES OGSÅ: Dette er en klassiker på bruktmarkedet

Sent på høsten

Det snakkes blant annet om ratt og instrumenter som er hentet over fra firedørs-coupeen Passat CC. Også andre endringer innvendig, samt nye og mer påkostede materialer.

Motorutvalget blir sannsynligvis ganske uendret i starten. Det vil si at nykommeren får med seg de fleste motorene fra dagens modell. Men her har VW mye spennende på gang, både i form av forbedringer og helt nye motorer.

Nye Passat har premiere på bilutstillingen i Paris i høst. Den er ventet til Norge sent i 2010.

LES OGSÅ: Dette blir verdens mest nøysomme bil

Passat 1
Passat 1