Mange unger? Da er dette smart!

Han venter nummer tre og har et stort problem ...

Slik ser det ut bak i VW Touran   tre separate bakseter som gjør det mye enklere å få inn tre barneseter.
Slik ser det ut bak i VW Touran tre separate bakseter som gjør det mye enklere å få inn tre barneseter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei leste akkurat i forumet på Broom om en som snart skal ha tre barneseter i bilen sin og lurer på hvordan det vil gå. Jeg er i samme situasjon selv, det vil si at vi har to fra før og venter nummer tre i høst. Vi har en Mondeo stasjonsvogn som vi er godt fornøyde med, men jeg klarer ikke helt å skjønne hvordan jeg skal få plass til det tredje barnesetet mellom de to vi har nå.

Har bare forsøkt meg litt fram, men det virker ganske umulig, selv om dette er stor stasjonsvogn. Mulig det kan løses med å kjøpe ekstra smale barneseter, men vil jo ikke at ungene skal sitte dårligere eller mindre sikkert enn i de beste setene. Har du noen gode råd eller er det ikke annet å gjøre enn å bytte bil?

Les forum-innlegget her: Passat 2007 - 3 barn med stol

Benny svarer:

Hei du. Aller først: Gratulerer med familieforøkelsen. Skjønner også at det er litt av hvert å bruke pengene på når man (snart) har tre unger. Jeg skulle gjerne gitt deg et genialt råd her, men dessverre har jeg nok ikke noen enkel løsning på problemet ditt. Det er svært få vanlige stasjonsvogner som er så store at du får inn tre barneseter side-om-side. Det er bredden som er kritisk her, også utformingen av baksetet kan i noen tilfeller lage problemer.

Det er også få stasjonsvogner som har Isofix-fester på alle tre plassene. Hvis du i tillegg skal begynne å plundre med setebelter og festing på tre seter som er skviset inn ved siden av hverandre, tipper jeg du kan bli temmelig het i toppen etter hvert.

Mye å velge mellom

Mitt råd er nok å bytte bil og kjøpe en flerbruksbil som har tre separate bakseter. Da blir dette mye enklere. I de aller fleste tilfellene kan disse stolene også justeres i lengderetningen, da kan du unngå at ungene sitter helt ved siden av hverandre. For eksempel kan du putte minstemann i midten og lengst fram, da er det enklere å komme til fra forsetene hvis det skulle være nødvendig.

Du får også bedre bagasjeromsplass, det kommer nok også godt med når du har tre unger. På bruktmarkedet er det mye å velge mellom. Noen eksempler: VW Touran, Toyota Verso, Renault Scenic. Vil du ha enda større bil kan du se på Ford S-Max/Galaxy, Citroën C4 Picasso eller Toyota Previa – bare for å nevne noen.

Lykke til med valget!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: – Hvorfor er flerbruksbilene så dårlige?