Må trolig grave opp igjen fire år gammel motorvei

Nye riksvei 2 har blitt en skandalevei - bilistene må betale.

Tabbevei: Deler av nye riksvei 2 mellom Kløfta og Nybakk er ødelagt av setninger og telehiv.  (Foto: Roar Grønstad, Romerikes Blad / ANB)
Tabbevei: Deler av nye riksvei 2 mellom Kløfta og Nybakk er ødelagt av setninger og telehiv. (Foto: Roar Grønstad, Romerikes Blad / ANB)

Statens vegvesen må trolig grave opp igjen deler av nye riksvei 2 mellom Kløfta og Nybakk. Det skriver Glomdalen.

Byggingen av motorveien gikk ikke helt som planlagt. Bare fire år etter åpningen må Statens vegvesen krype til korset og utbedre store ujevnheter.

– Det er to faktorer som bidrar til ujevnheter i veien. Den ene er setninger på grunn av ulike grunnforhold, den andre er telehiv som følge av frost, sier Geir Jensen, prosjektleder for riksvei 2-utbyggingen.

Natt til tirsdag starter arbeidet med å jevne ut overflaten på deler av den nye motorveien mellom Kløfta og Nybakk. Ulike partier på til sammen to kilometer, som tilsvarer omkring 32.000 kvadratmeter vei, skal utbedres.

Bilistene må betale

Asfalten skal freses i begge retninger. Arbeidene vil foregå i én retning av gangen, slik at man kan holde den ene kjøreretningen åpen for trafikk.

Omkjøring vil bli via gamle riksvei 2. Veidekke AS har fått oppdraget med å pynte på tabbeveien, ekstrakostnadene er på omkring 750.000 kroner – inkludert ny veimerking.

Brukerne av veien må betale deler av ekstraregningen gjennom bompenger.

Del med Facebook-vennene dine

– Arbeidene som nå gjøres vil også bidra til å gi oss mer informasjon om forholdene. Vi skal i vinter foreta jevnhetsmålinger, forklarer prosjektlederen.

Dataene skal gi svar på hvilke ujevnheter som er skapt av setninger, og hvilke som er skapt av tele.

– På bakgrunn av disse opplysningene vil vi vurdere tiltak, sier Jensen.

– Pinlig og pinlig...

Statens vegvesen varsler imidlertid allerede nå at det til sommeren vil være aktuelt å grave opp igjen deler av riksvei 2. Prislappene er anslått til å bli mellom 500.000 og én million kroner.

Gravingen skjer inntil en av bruene for å finne svar på hvorfor det er blitt ujevnheter i tilknytning til flere av bruene på strekningen.

– Ganske pinlig for Statens vegvesen?

– Pinlig og pinlig. Jeg skulle ønske at vi slapp å gjøre dette, men når skaden først er skjedd ønsker vi å komme til bunns i saken.

– Dermed kan vi høste erfaring og unngå at det samme skjer når resten av riksvei 2 bygges ut, sier Geir Jensen til Glåmdalen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no - her:

LES OGSÅ: Dette er Norges dårligste veistrekning