Fordi det var mistanke om forsikringssvindel valgte If å heve denne luksusbåten fra 120 meters dyp.
Fordi det var mistanke om forsikringssvindel valgte If å heve denne luksusbåten fra 120 meters dyp.

Luksusbåten ble hentet opp fra 120 meters dyp

Politiet mener den 62-fot store yachten ble senket med vilje.

De to slepte en 62 fots stor Sunseeker mellom Sverige og Nordre Sandøy natten til 1. juli i fjor. Båten sank under slepingen og ble liggende på 120 meters dyp, melder SA.no.

Men politiet festet ingen lit til historien om det plutselige forliset. Og forsikringsselskapet If sørget etter hvert for å få båten hevet.

Politiet er av den klare oppfatning at de to senket båten med vilje for å få utbetalt forsikringssummen på to millioner kroner.

Del med dine Facebook-venner

Kappet eksosrøret

Ifølge tiltalen skal de to ha kappet eksosrøret og/eller åpnet bunnventilen i motorrommet og koblet slangen fra motoren. I tillegg skal de ha åpnet vinduene i båten.

Det er satt av tre dager til rettssaken, som ledes av tingrettsdommer Inge B. Tonholm.

49-åringen må også svare for falsk forklaring i forbindelse et besøk på politistasjonen i Fredrikstad da han innga en anmeldelse om havariet.

Heleri

34-åringen må på sin side også tåle anklager om heleri og brudd på tolloven. Dette etter at politiet fant en radar og en modul til et ekkolodd hjemme hos ham. Begge deler utbytte fra en straffbar handling.

Hva tolloven angår skal nevnte 34-åring brakt med seg om lag 160.000 norske kroner over grensen til Sverige. I tillegg har han oppbevart ei hagle, som ikke var forsvarlig sikret i et godkjent våp-enskap.

De to sarpingene blir forsvart av advokatene Linda Solberg Børsand og Ole Richard Holm-Olsen. For påtalemyndigheten møter politiadvokat Anette Sogn.

Foruten selve straffesaken må de to også belage seg på å bli møtt med et erstatningskrav fra If Skadeforsikring. Det lyder 643.205 kroner.

Les flere bil- og motorsaker på SAs motormagasin her

LES OGSÅ: Slik svindler vi på bilforsikringen