Luksus-SUV til 350 000,-

Touareg er VWs første SUV. Nå kan du finne et brukt eksemplar til svært hyggelig pris.

Første generasjon VW Touareg.
Første generasjon VW Touareg.

Volkswagen Touareg solgte godt de første årene, men siden har det dabbet av. Den manglende interessen har også smittet litt over på bruktmarkedet. Touareg har falt mye i pris de siste årene og nå får du de billigste eksemplarene fra rundt 350 000 kroner. Det er mye eksklusiv SUV for ikke veldig mye penger!

Den rimeligste Touaregen som ligger ute på www.finn.no akkurat nå, er priset til 369 000 kroner - før du eventuelt begynner å prute. Dette er også den klart mest kurante Touareg-versjonen. 2,5 TDI på 174 hk og med solid utstyrspakke.

Diesel mest attraktivt

Og utstyr er viktig på en bil som denne! Touareg "skal" ha luftfjæring, tiptronic, navigasjon og skinnseter - for å nevne noe. Vi har vært borti eksemplarer med stoffseter og manuelt gir. Da er det ikke lett å være selger!

Første generasjon VW Touareg.
Første generasjon VW Touareg.

De to mest vanlige motoralternativene er den nevnte 2,5-literen - og 3,2-liter bensin. VW-konsernet er langt framme på dieselmotorer og TDI-en er kultivert sak. 174 hester gir ikke voldsomt overskudd i den tunge bilen, men det duger. Forbruket er heller ikke ille. Dette er det klart mest attraktive alternativet på bruktmarkedet.

Seriøs firehjulstrekker

Velger du Touareg med 3,2-liters bensin, har du 220 hk til rådighet. Da blir bilen absolutt godkjent kjapp og du har fint overskudd. Men du må også regne med at det koster å besøke bensinstasjonen!

Lite feil og problemer med Touareg - les mer i Brooms bruktbilguide. Klikk her

Touaregs styrke er gode kjøreegenskaper og høy komfort. Interiøret gir skikkelig kvalitetsfølelse og bilen er utstyrt med seriøst firehjulstrekk-system. Denne står du ikke fast med sånn uten videre!

Ingen bagasjemester

Men til tross for solide ytre mål, er ikke plassen spesielt imponerende. Baksetet duger greit, men bagasjerommet er mindre enn du burde kunne forvente. Her er mange av konkurrentene bedre.

De rimeligste utgavene kan du altså plukke opp for rundt 350 000 kroner. Da snakker vi 2003/2004-modelller med relativt mange kilometer på telleren. Når du runder 400 000 kroner får du en fin 2,5 TDI-utgave med drøyt 100 000 km på telleren. Og til 450 000-500 000 kroner, snakker vi rundt fem år gammel bil med hyggelig kilometerstand.

Les mer om ny Touareg i Brooms nybilguide - klikk her

Første generasjon VW Touareg.
Første generasjon VW Touareg.