PS ML 63 AMG
PS ML 63 AMG

Luksus-Mercedes til 2,5 millioner sporløst borte

Eieren skulle varme den opp og lot bilen stå på tomgang utenfor kontoret. Da slo tyvene til.

Har du også falt for fristelsen på iskalde morgener? Joda, det er mange som nå starter bilen og lar den stå og gå på tomgang noen minutter før de skal kjøre avgårde.

Men lar du bilen stå uten tilsyn, risikerer du at det kan gå skikkelig ille.

Et skrekkeksempel er Mercedes M-klassen til 2,5 millioner kroner som forsvant like før jul. Den er fortsatt sporløst borte.

Bilen ble stjålet mens den sto med motoren i gang, utenfor eierens kontor.

Øker i kulda

- Hvert år blir flere hundre biler stjålet på denne måten her i landet. Erfaringsmessig øker antallet når det er svært kaldt, slik som akkurat nå, sier Jon Berge, informasjonsrådgiver i If Skadeforsikring.

Han oppfordrer alle bileiere om å tenke seg godt om før de forlater bilen på tomgang.:

- Vi forstår godt at det er behagelig å gjøre det i sprengkulda, men det kan altså bli svært kostbart. Rådet frå oss i If Skadeforsikring er å stå rett ved siden av bilen dersom den må varmes opp, eller for eksempel anskaffe kupévarmer, sier Berge.

Organiserte bander

Mercedesen til 2,5 millioner kroner er ikke noe særtilfelle, selv om den er spesielt dyr. Mange andre kostbare biler forsvinner mens de står og går. Fagfolk hos If Skadeforsikring mener det er grunn til å tro at flere av disse er blir tatt av organiserte bander.

Broom har selvfølgelig testet M-klasse - les mer her

- Det kan være at de følger etter én spesiell bil, eller at de går rundt i byene våre og generelt ser etter tomme biler på tomgang, for eksempel utenfor bensinstasjoner, sier fagsjef Kurt Undereidet hos If Skadeforsikring.

Den dyre Mercedesen er fortsatt ikke kommet til rette. I tillegg til tapet av bilen får eieren trolig også en kraftig reduksjon på forsikringsutbetalingen.

Forsvunnet til utlandet

- Har dere noen formening om hvor bilen er?

- Ja, vi mener bestemt at den har forsvunnet til utlandet, sier Jon Berge.

PS: Hvis du likevel ønsker å la bilen stå og gå på tomgang, bør du bruke reservenøkkelen til å låse bilen. Da blir det i det minste vanskeligere å komme seg inn i den.

Bilkjøper stjal bilen - les mer her