Ludvik (17) frastjålet utstyr for millioner i natt

- Vet ikke om jeg klarer å motivere meg til å starte helt på nytt igjen nå, sier stortalentet. Har du sett noe?

BORTE: Både crosskarten, hengeren og bobilen til Ludvik Skjønnhaug Einarsen ble stjålet fra et laget på Jessheim i natt. Nå frykter han at hele sesongen kan være over hvis han ikke finner det igjen snarest (Foto: Tom Gustavsen, rb.no/ANB)
BORTE: Både crosskarten, hengeren og bobilen til Ludvik Skjønnhaug Einarsen ble stjålet fra et laget på Jessheim i natt. Nå frykter han at hele sesongen kan være over hvis han ikke finner det igjen snarest (Foto: Tom Gustavsen, rb.no/ANB)

Hele sesongen kan være over for crosskart-talentet Ludvik Einarsen etter at alt utstyret hans ble stjålet i natt. Det skriver Romerikes Blad.

– Det aller verste er all tiden vi har brukt på å bygge opp bilen og alle de spesielle delene vi har fått tak i som vi aldri får igjen. Hele sesongen er ødelagt for min del nå, og jeg vet ikke om jeg klarer å motivere meg til å starte helt på nytt igjen nå, sier Ludvik Skjønhaug Einarsen (17) fra Jessheim.

– Alt er borte

Fra et lager i Energiveien på Jessheim ble både crosskarten, hengeren og bobilen til Ludvik og familien hans stjålet i natt. Alt sto innelåst på et lager de har brukt i hele år, og familien mener tyveriet må ha vært nøye planlagt.

– Det er snakk om store gjenstander som må skrus ned for å få løs, og i tillegg må jo tyvene ha visst hvor utstyret sto, hva det er verdt og hvordan de skulle frakte så store gjenstander videre, sier mammaen til Ludvik, Elisabeth Skjønhaug.

Hun anslår at crosskarten koster cirka 200.000 kroner, hengeren et sted mellom 50.000-60.000 og bobilen hele 1.4 millioner kroner nytt.

Sesongen ødelagt

Ludvik som har kjørt crosskart siden han var elleve år, har allerede rukket å bli både norsk mester, svensk mester og nord-europeisk mester i seniorklassen. Likevel skulle kommende helg bli noe helt spesielt for unggutten.

– Jeg skulle egentlig kjørt NM-runde på Dokka nå til helga, og der hadde jeg gode sjanser til å vinne mitt aller første enkeltløp i det som heter 650 ccm-klassen. Det er den største klassen på seniornivå, og det var på denne banen jeg hadde best sjanse til å vinne. I stedet er både helga og sesongen ødelagt for min del, og skal jeg fortsette med crosskart må vi kjøpe inn og bygge opp alt på nytt. Vi vet ikke om det blir aktuelt ennå, man mister litt lysta når sånt som dette skjer, sier han.

Har kontaktet grenseoverganger

Selv om verken Ludvik eller familien aner hvem som har tatt utstyret eller hvor det er nå, mistenker de at det kan være på vei over grensa.

– Vi tror utstyret kan være på vei ut av landet, for eksempel til Latvia eller Litauen. Disse landene driver mye med crosskart, så der vil det i hvert fall være verdt litt, sier Ludvik.

Familien har kontaktet både politiet for å anmelde saken, og har også egenhendig ringt flere grenseoverganger for å be de se etter utstyret som skal være lettgjenkjennelig.

– Vi har ringt dit vi kan for å be folk om å holde øyne og ører åpne. Hele motormiljøet er også informert, så vi må bare håpe at noen ser noe og kontakter oss, sier Elisbaeth Skjønhaug.

Rett før klokka fem onsdag ettermiddag fant familien igjen hengeren til Ludvik på en adresse i Oslo etter tips fra publikum. Dessverre var den tom da de kom til stedet.

– Det er jo ikke så rart at de velger å kvitte seg med nettopp den. Navnet mitt står jo over hele hengeren, så den er veldig lett gjenkjennelig. Bobilen og crosskarten er imidlertid sporløst forsvunnet, sier han.

Hvis du har sett eller hørt noe om crosskart-utstyret, ta kontakt med rb.no.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Har du sett denne bilen?