Lønner det seg å bygge om varebil til personbil?

Penger å tjene - eller går vinningen opp i spinningen?

PS XL 7
PS XL 7

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Ståle spør:

Hei. Jeg har en Suzuki XL7 2.0 TDI, 06 modell, varebil. Er veldig godt fornøyd med den, men har tenkt å skifte bil på sikt. Jeg lurer på om det lønner seg å sette inn seter (7 seter) før jeg selger den. Eller går det opp i opp med kostnader/ avgifter? Mvh Ståle

Her kan du lese mer om Grand Vitara/XL7 i Brooms bruktbilguide

Benny svarer:

Hei Ståle. Det finnes faktisk flere "baksetekalkuatorer" på nettet. Jeg limer inn link til en av dem under. Så må du bare finne ut hva tilsvarende biler koster (f. eks sjekke på nettet) - dermed vet du om dette lønner seg.

Generelt kan jeg si at det på mange biler faktisk lønner seg å gjøre dette. Kanskje ikke så mye på de bilene som er solgt i bøtter & spann som to-seters varebil, men på litt mer sjeldne biler kan det være penger å tjene.

Din bil vil være svært attraktiv som sjuseter. Rett og slett fordi det ikke finnes mange biler som kan tilby denne kombinasjonen. 4x4, sju seter og attpåtil dieselmotor.

XL7 er ikke verdens mest moderne bil og den føles heller ikke særlig påkostet. Men det er en rommelig og solid bil som gjør jobben som stor familiebil på en veldig bra måte.

Her er link til baksetekalkulator. Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her