Londontaxi: Jostein kjøpte kul veteranbil – men får ikke registrert den

Nå håper han Brooms lesere kan hjelpe!

Jostein Vold fra Grimstad har hentet hjem en Londontaxi, men på Trafikkstasjonen møtte han problemer da bilen skulle registreres på norske skilter. Nå håper han at noen av Brooms lesere kan hjelpe.  (Foto: Privat)
Jostein Vold fra Grimstad har hentet hjem en Londontaxi, men på Trafikkstasjonen møtte han problemer da bilen skulle registreres på norske skilter. Nå håper han at noen av Brooms lesere kan hjelpe. (Foto: Privat)

Å hente inn spesielle biler til Norge er ikke alltid så enkelt. Det kan være mange skjær i sjøen når du skal få den gjennom systemet hos Statens vegvesen – og få norske skilter på bilen.

Akkurat det opplever Jostein Vold fra Grimstad til fulle akkurat nå. I flere uker har han forsøkt å få registrert sin nye veteranbil – uten å lykkes.

Fant bil på nettet

– Jeg har alltid vært svak for de klassiske London-taxiene. Når jeg for en stund siden bestemte meg for å anskaffe veteranbil, falt derfor valget på den. Delvis fordi det ikke er så mange av dem her hjemme – og kanskje fordi jeg er litt sær, forteller Jostein, og legger til at selve kjøpet gikk veldig greit.

– Ja, jeg søkte på nettet og kom i kontakt med et firma i London som spesialiserer seg på brukte taxier, firmaet heter London Taxi Export og jeg har vært godt fornøyd med dem. Bilen ble fraktet med båt til Brevik, og planen min er å ha den så lenge jeg kan kjøre bil.

LES OGSÅ: Sparer mye på å kjøpe bil på nettet

Glatt gjennom kontrollen

Men skilter sliter han altså med å få på den. Det har følgende årsak:

– Disse taxiene ble produsert fra 1958 til 1997, uten vesentlig endringer, med unntak av bruk av forskjellige motorer. Det er her problemene mine kommer inn. Jeg har alle vekter for en 1990-modell med 2,7 dieselmotor, men min har en 2,28-liters diesel. Trafikkstasjonen forlanger vektene for en 1983-modell, eller bekreftelse på at vektene er de samme.

– Og det må være "troverdige opplysninger", hva de nå mener med det. For øvrig gikk bilen glatt gjennom den tekniske kontrollen.

LES OGSÅ: Flere hundre tusen må bytte ut dårlige bilskilt

Søkt uten hell

Jostein har forsøkt det meste, inkludert å søke på nettet både her hjemme og internasjonalt, men så langt uten hell.

– Jeg må finne akselvekt og totalvekt, hvis ikke later det til at jeg ikke får skilter på bilen min, sier den lett fortvilte bileieren.

Broom-hjelp

Nå håper vi at noen av Brooms lesere kan hjelpe til med å finne ut av dette.

Har du opplysninger som kan hjelpe Jostein, håper vi du kan sende dette på e-post til redaksjonen@broom.no – så videreformidler vi det til ham.


LES OGSÅ: Londontaxi til salgs i Norge


Dette er et ganske sjeldent syn på norske veier - og virkelig en veteranbil utenom det vanlige. Men Jostein sliter med å få erstattet de engelske skiltene med norske.  (Foto: Privat)
Dette er et ganske sjeldent syn på norske veier - og virkelig en veteranbil utenom det vanlige. Men Jostein sliter med å få erstattet de engelske skiltene med norske. (Foto: Privat)


LES OGSÅ: Denne "taxien" får folk til å snu seg og smile