Lexus RX330
Lexus RX330

Lexus tilbakekaller SUV

Vil sjekke klips og deksler. 236 "norske" biler er berørt.

Toyota-konsernet har fått den ene gode nyheten etter den andre i det siste - med flere rapporter som tilbakeviser tidligere påstander om at feil på bilenes konstruksjon har vært årsak til ulykker og farlige situasjoner.

I kjølvannet av dette gjennomfører man likevel tilbakekallinger og nå er det akkurat bekreftet at Lexus skal i gang med det de kaller en "frivillig tilbakekalling" av enkelte utgaver av SUV-en RX.

Fra 2003 til 2006

Dette skjer som resultat av tilbakemeldinger fra kunder i det nordamerikanske markedet, det skal ikke være tilsvarende tilbakemeldinger fra europeiske kunder. Likevel velger Lexus også å tilbakekalle biler solgt i Europa.

I Norge er det 236 biler av modellen RX som er involvert, produsert fra februar 2003 til juli 2006.

Det Lexus skal gjøre er å inspisere og skifte et gulvteppedeksel og tilhørende festeklips.

LES OGSÅ: Folke-SUVen tilbakekalles

Uten kostnader

I en pressemelding forteller den norske importøren at "dersom festeklipsene som sikrer gulvteppedekselet lokalisert foran senterkonsollen ikke er korrekt montert, kan dekselet komme ut av posisjon og potensielt komme i kontakt med armen på gasspedalen. Muligheten for at dette skal kunne skje er ekstremt liten, og kan bare oppstå dersom klipsene tidligere har blitt tatt ut og ikke festet korrekt senere".

Kampanjen innbærer inspeksjon og bytte av festeklips og skifte til et nytt redesignet gulvteppedeksel. Arbeidet vil bli utført uten kostnader for kunden, som vil bli kontaktet skriftlig i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Dette er tidenes største tilbakekallinger