Lexus RX400h: Luksus-SUV til folkepris

Nå er denne innen rekkevidde for svært mange. Smart bruktkjøp?

Lexus RX400h   nå får du den fra rundt 250.000 kroner på bruktmarkedet.
Lexus RX400h nå får du den fra rundt 250.000 kroner på bruktmarkedet.

Lexus RX400h ble umiddelbart en suksess da den kom i 2005.

Lexus traff markedet perfekt med en SUV som var mange hakk mer politisk korrekt enn konkurrentene. Årsaken var selvfølgelig hybridløsningen - som gjorde at både forbruk og utslipp var lavere enn på biler det var naturlig å sammenligne med.

I tillegg var ikke RX400h så stor og prangende som enkelte "verstinger" i klassen. I sum gjorde det at mange som nå hadde begynt å se på SUV som litt harry og vulgært, valgte Lexusen.

Ned mot 350.000,-

Fem-seks år og en ny generasjon RX senere, begynner verditapet for alvor å merkes for denne bilen. Det betyr at dette kan være et svært godt bruktkjøp.

Akkurat nå ligger det 38 eksemplarer til salgs på finn.no. Den billigste koster 369.000 kroner. Dette er en 2005-modell og kilometerstanden er på 99.500.

I praksis betyr dette at du bør kunne få en grei og kurant bil ned mot 350.000 kroner. Legger du deg rundt 400.000 kroner, er det veldig mye å velge mellom.

LES OGSÅ: Dette er sannsynligvis det smarteste SUV-kjøpet du kan gjøre

Rene pengesluk

Foruten et sporty design, høy komfort og generelt veldig mye utstyr (Lexus kjørte solide pakker her), er det kvaliteten som er det store trumfkortet til denne bilen. Der flere av konkurrentene kan bli rene pengesluk etter noen år på veien, beviser Lexusen stadig vekk i kvalitetsundersøkelser at den er så godt som feilfri.

De fleste kundene er nok også over gjennomsnittet flinke til å ta vare på bilene sine. Derfor er det sjelden noe mer enn slitedeler som må byttes på disse, i alle fall så lenge kilometerstanden er normal.

Første klasse

Lexus RX
Lexus RX

Med lengde på 4,76 meter er ikke dette den største bilen i klassen. Men kupeen er rommelig , der det kan skorte litt er på bagasjeplassen. 490 liter gjør at mange av disse bilene går året rundt med skiboks på taket. Småbarnsfamilier med behov for å ha med barnevogn osv. vil nok fort finne ut at dette blir litt snaut.

Høy komfort er nevnt, og bak rattet i RX400h får du følelsen av å reise på første klasse. Høy materialkvalitet i interiøret og raus støydemping er med på å underbygge det. Sammenligner du med hva du kan få av ny SUV til rundt 400.000 kroner, er forskjellen stor.

LES OGSÅ: Dette er SUV-kjøpernes favoritt så langt i år

USA-import

Den høye byggkvaliteten gjør seg også gjeldende ved at bilen føles svært kompakt og "hel", selv etter mange kilometer på veien.

Er det så noe å se opp for? Nei, ikke mye. Men vi anbefaler uansett biler med full servicehistorikk. Og se opp for eksemplarer som er bruktimportert fra USA. Disse har endel ulike spesifikasjoner og skal ligge et godt stykke under de "norske" bilene i pris.

Del med Facebook-vennene dine

Lexus RX
Lexus RX

Les mer om bilen i Brooms bruktbilguide - klikk her: