Lexus RX400h_2005_instr.
Lexus RX400h_2005_instr.

Lexus RX400h: - Er det skummelt å kjøpe fem år gammel hybrid-SUV?

Dette er manges drømmebil. Men hva skjer når batteriene blir gamle?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Leste med stor interesse artikkelen dere hadde tidligere denne uka om at Lexus RX400 hybrid begynner å bli billig. Dette er en bil jeg lenge har hatt lyst på, nå har den blitt billig nok. Vi skal nå bytte ut vår trofaste BMW 320 med en større familiebil, og vi lurer altså på en RX400 hybrid.

Men jeg lurer litt på dette med batteriene i denne hybriden. Hvor lenge holder de, og hvor ofte må de byttes – og ikke minst hva koster det å bytte disse? Vet at batteriene har 5 år /100 000 km garanti. Bilen vi har sett på er fem år og dermed er denne garantien ute og jeg blir litt egstelig. Håper du har tid til å svare. Hilsen familien Moe.

Benny svarer:

Hei på dere!

Skjønner godt at en RX400h frister. Det er en bil som har mye å by på enten vi snakker utslipp / forbruk, luksus, diskré eleganse, plass, utstyr og ikke minst driftssikkerhet.

Da den kom, var den såpass dyr at den var uoppnåelig for mange. Nå ligger det flere biler til salgs for godt under 400 000 kroner.

Når det gjelder batteriene på denne så tror jeg at det er svært liten grunn til bekymring. Jeg kjenner ikke til at disse har blitt byttet på noen norske biler i det hele tatt.

Lexus-RX400h_2005_motor
Lexus-RX400h_2005_motor

Husk at på en hybrid får batteriene en ganske annen funksjon enn på en ren elektrisk bil, i og med at du har en egen bensinmotor som tar over når det røyner på. Det betyr at de aldri blir ”kjørt i bunn”.

De er heller ikke like dyre – eller store – noe som kan ha en sammenheng, uten at jeg vet akkurat det. På RX-en koster batteriene ca 25 000– 27 000 kroner pluss moms. Ikke så hakkende galt det. På en elbil koster de ofte både tre- og firegangeren...

Finner du en pen og velholdt bil med god servicehistorikk er jeg ikke redd for å anbefale kjøp!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Lexus RX400h: Luksus-SUV til folkepris

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under:

Lexus-RX400h, 2005
Lexus-RX400h, 2005