Lexus NX: Slik avslører de en stor bilnyhet

Debuterer om noen uker – kan mangedoble salget i Norge.

Lexus viste konseptmodellen LF NX i fjor høst. Nå er det bare noen uker til produksjonsklar bil skal debutere på bilutstillingen i Beijing   og Lexus har akkurat sendt ut denne smakebiten til media verden over.
Lexus viste konseptmodellen LF NX i fjor høst. Nå er det bare noen uker til produksjonsklar bil skal debutere på bilutstillingen i Beijing og Lexus har akkurat sendt ut denne smakebiten til media verden over.

20. april debuterer den offisielt – den nye kompakt-SUV-en fra Lexus kalt NX.

Verdenspremieren er lagt til bilutstillingen i Beijing,i forkant av dette har Lexus sendt ut det de selv kaller "det første offisielle teaserbildet" av bilen til media verden over.

Dermed får vi en liten smakebit på en bil som kommer til å bli svært viktig for Lexus, både internasjonalt og i Norge.

Løfte salget kraftig

Tross salgsøkning de siste årene, er Lexus fortsatt et marginalt bilmerke her hjemme.

Men det kan komme til endre seg sterkt når NX kommer.

Den går rett inn i en attraktiv bilklasse som vokser fort – og er dermed en bil som har forutsetninger for å løfte det samlede Lexus-salget kraftig.

Les vårt førsteinntrykk av Lexus IS 300h her:

Aggressiv front

Hittil har vi bare sett den i konseptversjon.

NX har et ganske dramatisk design, der særlig en svært aggressiv front har vakt oppsikt.

Det har lenge blitt spekulert i hvor tøffe Lexus egentlig tør være når bilen skal gjøres helt ferdig. Ut fra det vi får se nå, er fronten sannsynligvis tonet litt ned – men er fortsatt egnet til å skille seg ut.

Luksusbil ble 300.000 kroner billigere i år


Slik ser Lexus-SUVen ut i konseptversjon, ingen tvil om at Lexus gjerne vil skille seg ut her!
Slik ser Lexus-SUVen ut i konseptversjon, ingen tvil om at Lexus gjerne vil skille seg ut her!


Rune kjøpte Lexus til 4,3 millioner – usett

Tre generasjoner RX

I produktutvalget til Lexus går NX den inn under RX som har vært en suksess i tre generasjoner. Den har også solgt brukbart i Norge, men er for dyr til å kunne appellere til større kjøpegrupper.

Der kan det bli noe helt annet med NX. Den er løselig basert på siste generasjon Toyota RAV4. Det er med på å holde utviklingskostnadene nede.

Lexus satser også på rendyrket hybriddrift i Norge.

Det betyr at den kommer relativt gunstig gjennom avgiftssystemet.

Det er grunn til å vente at bilen størrelsesmessig blir lik RAV4, det betyr i praksis at den er stor nok til å duge som familiebil for de aller fleste.

Mange konkurrenter

Prismessig kan vi nok regne med at den vil starte rundt 500.000 kroner – da med motorer som samlet vil ha en effekt rundt 200 hestekrefter.

Konkurrentene er mange, med Audi Q5 og BMW X3 og Range Rover Evoque i fremste rekke.

Lexusen vil neppe være mye billigere enn disse i utgangspunktet, men "sluttsummen" blir fort mer gunstig, de tyske konkurrentene er kjent for å ta seg svært godt betalt for ekstrautstyr.

Lexus RX 400h: Er dette verdens beste brukt-SUV?

Hekken på konseptbilen er ikke riktig like radikal som fronten - men det er nok grunn til å vente et litt mer forsiktig uttrykk her også.
Hekken på konseptbilen er ikke riktig like radikal som fronten - men det er nok grunn til å vente et litt mer forsiktig uttrykk her også.

Test Lexus GS 450h: Bilen konkurrentene bør frykte