Lexus LX570: Oljesjeikenes favoritt har blitt ny

Denne spiser kompakt-SUV-en din til frokost.

Slik ser den ut, nye Lexus LX 570
Slik ser den ut, nye Lexus LX 570

Har du lyst på en stor SUV med massevis av utstyr og suveren fremkommelighet – men er redd for å virke vulgær for omgivelsene? Da bør du ta en titt på den nye 2013-modellen av Lexus LX570. Mer diskret er det knapt mulig å være i en så stor bil.

Skjønt – helt ny er den dog ikke. Det er en facelift vi snakker om – av bilen som i prinsipp er ”tvilling” med Toyota Landcruiser.

Del med Facebook-vennene dine

20-tommere

Utvendig legger man først merke til at den har fått moteriktige LED-lykter og blinklys flyttet opp til speilhusene, samt nye lykter og fangertrekk foran og bak. Felgene har også blitt større og måler nå 20-tommer og er skodd med 285/50x20 dekk.

Motoren under det store panseret er en 5,7-liters V8-bensin som yter 383 hk / 546 Nm. Det er nok til å sende den tunge SUV-en med åtte sitteplasser fra 0–100 km/t på 7,5 sekunder.

Automatgirkassen har seks trinn og kan også gires manuelt. Bensinforbruket ligger på rundt 1,5 l/mil.

Nytt og mer moderne dashbord
Nytt og mer moderne dashbord

SUV med minst feil og problemer: Her er de 10 beste:

Navien som fikser alt?

Lexus sitt navigasjonssystem inkluderer Lexus Enform med Safety Koble (inkluderer gratis ett år prøveabonnement), Voice Command casualspråk-stemmegjenkjenning og Bluetooth telefonbok-nedlasting.

Systemet leveres nå med neste generasjon Lexus Enform Application Suite, det utnytter kundenes mobilteknologi for å gi et nytt nivå av tilkoblingsmuligheter og informasjonshåndtering.

Brukere kan foreta lokale søk via Bing, eller bruke stemmeaktivert apps for å gjøre restaurantbestillinger via OpenTable, få kinobilletter via MovieTickets.com eller utnytte Internett-radio, inkludert Pandora eller iHeartRadio.

Ganske avanserte greier med andre ord, og man bør vel – om man har passert 40 – strengt tatt ha en litt datakyndig 17 år gammel sønn eller datter for å kunne bruke dette med alle mulighetene fullt ut?

Brukt Lexus LX: Verdens beste SUV?

Nytt dashbord

En av nyhetene som trolig mange vil sette pris på i 2013-utgaven er et nytt og mer moderne dashbord og midtkonsoll. Som vanlig i en Lexus finnes rubb og stubb av utstyr tilgjengelig. Alt fra kjøleboks til drikkevarer, Facebook tilgang, oppvarmet ratt og et vanvittig Mark Levinson stereoanlegg med ikke mindre enn 19 høyttalere og bakseteunderholdning i form av DVD-spiller og spillkonsoller – bare for å nevne bare noe.

Slett ikke ulikt det man finner i en skikkelig limousine.

Lexus LX 570
Lexus LX 570

Ikke bare på asfalt

Forskjellen er at LX570 også kan kjøres i skogen. Et avansert firehjulstrekksystem er på plass, det samme er et avansert fjæringssystem som kan heves og senkes.

Det senkes for eksempel når man skal ut av bilen, slik at ut/innstigning går lettere - og den senkes også ved motorveikjøring for bedre aerodynamikk.

At Lexus sin bortimot legendarisk gode kvalitet og driftssikkerhet følger med på kjøpet er heller ikke akkurat noen ulempe.

LES OGSÅ: Vippet ned fra luksustronen etter 11 år: