Lexus LS: Smart kjøp til 100.000 kroner?

Dette er diger luksusbil for lite penger.

Lexus LS400   her fra 1990   er en diger luksusbil. Og på bruktmarkedet er de billige!
Lexus LS400 her fra 1990 er en diger luksusbil. Og på bruktmarkedet er de billige!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Leser stadig vekk at Lexus skal være "skuddsikre" biler og at ingen ting går i stykker på dem. Ser på større sedan fra 90-tallet. Egentlig var jeg ute etter S-klasse eller 7-serie. Men ser jeg kan få en LS 400 til rundt omkring 100.000 kroner. Er det smart? Hilsen Egil.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Egil! Spennende tanke ... Å kjøpe bil fra 90-tallet er jo uansett risikosport, så selv om Lexus-kvaliteten både den gangen og nå er helt i toppklasse, tror jeg nok ikke du kan forvente et helt problemfritt bilhold, sånn er det nå en gang med biler som begynner å få mye av både år og kilometer på nakken enten det er Lexus eller Lada.

Dette er også en bil som gjerne har veldig mye ekstrautstyr og ting som dermed kan gå i stykker. Jeg ville derfor sjekket nøye før jeg kjøpte – i alle fall hvis du er ute etter å ha en helt strøken bil der alt virker. Kan du leve med at noen ting kanskje ikke er helt i hundre, er det enklere.

LS ble jo av mange regnet som "verdens beste bil" på denne tiden. Byggkvaliteten er legendarisk og den har også vist seg å være svært holdbar. Slik sett tar du ingen store sjanser. Du får også en diger bil med veldig mye plass og høy komfort og som sagt: Mye morsomt utstyr innabords. Den er også såpass sjelden her i Norge at du vil skille deg ut.

På en så gammel bil handler det meste om hvordan tidligere eiere har tatt vare på den. Det aller beste er nok å finne en tidligere en-eiers "direktør-bil", som har blitt pusset på og stullet og stelt med og som har stått i garasje når den ikke har vært i bruk. At den har vært fulgt opp på servicer er også viktig. Mangler det servicehefte og det er diverse skavanker her og der, ville jeg tenkt meg om en gang ekstra. Da kan det fort kostbart bilhold av dette, selv om det er en Lexus.

Men alt i alt så er ideen din god, og som tidligere Lexus-eier er jeg ikke redd for å anbefale kjøp om du følger de enkle rådene ovenfor og sjekker bilen litt nøye før du evt. kliner til!

Alt om Lexus på broom.no – klikk her:

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Oljesjeikene har fått en ny favoritt


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: