Lexus LS 600h L: Slik kan det også være å teste bil

Broom-Benny sjekker ut den nye luksusbilen til Lexus – fra baksetet!

Det er klart at luksus Leksusen nytes best fra baksetet og med privatsjåfør (Foto: Ølvind Samuelsen )
Det er klart at luksus Leksusen nytes best fra baksetet og med privatsjåfør (Foto: Ølvind Samuelsen )

Det er jo slik at man ønsker sine venner og kolleger alt godt, men det er allikevel ikke til å komme fra at vi andre i redaksjonen er bitte-litt misunnelige på Benny akkurat nå.

Ikke før har han levert tilbake den nye Range Roveren til halvannen million, så topper han det med en den nye luksus-limousinen Lexus LS 600 h – i laaaang utgave – sort selvfølgelig, og med en pris på nesten to millioner kroner.

Ikke kommer han på kontoret i dag heller. Grunnen var visstnok at han skulle kjøre bil. For så vidt en gyldig grunn her på huset det...

Sover ikke

Som snille og omsorgsfulle kollegaer tar vi en telefon for å høre hvordan han trives bak rattet i Lexus-limousinen.

Lexus CT 200h: Suveren miljøbil:

– Ring, Ring ...

– Hallo, Benny her

– Oj, jeg vekket deg vel ikke?

– Vekket meg, nei! Klokka er snart elleve og jeg har vært oppe i mange timer jeg. Akkurat nå sitter jeg i bilen.

Privatsjåfør

– OK – det hørtes bare så stille ut, skjønner du.

– Hehe... Ja, dette er omtrent som å sitte inne i et bankhvelv. Her er det faktisk helt, helt lydløst. Akkurat nå mer eller mindre ligger jeg i baksetet og får massasje, mens jeg ser på Gudfaren på DVD på vei til restaurant Villa Malla for en bedre lunsj.

Ser greit ut dette. Med en fjernkontroll til massasjesetet og en til fjernsynet.  Kontrollpanelet gjør at baksetepassasjeren har full kontroll over både audio og klimaanlegg og kan overstyre sjåføren. Det finnes nok de som sliter verre på jobben enn hva Benny gjør her...  (Foto: Marius Christensen)
Ser greit ut dette. Med en fjernkontroll til massasjesetet og en til fjernsynet. Kontrollpanelet gjør at baksetepassasjeren har full kontroll over både audio og klimaanlegg og kan overstyre sjåføren. Det finnes nok de som sliter verre på jobben enn hva Benny gjør her... (Foto: Marius Christensen)

Lexus LX570: Oljesjeikenes favoritt har blitt ny


– Så pass ja. Så du har ordnet deg privatsjåfør da eller?

– Jepp. Fant ut at for å få testet denne bilen, så må jeg jo gjøre det på det viset som de som faktisk kjøper den ofte gjør. Altså fra baksetet. Jeg kan forsikre deg om at dette er et godt sted å være. Har alle rettigheter baki her.

– Hanskemykt skinn i setene som kan justeres i alle retninger, oppvarmet og med massasje om ønskelig. Beinplassen her får Skoda Superb til å framstå som ei Folkevogn, dessuten styrer jeg både rullegardiner, klimaanlegg og audioanlegg herfra.

– Så når sjåføren min prøvde seg med noe "dunk-dunk-musikk" fra en eller annen hipp radiokanal – så overstyrte jeg det elegant det herfra. Ganske kult, skjønner du.

Pay back time

– Hvem er det forresten som har fått det ærefulle sjåfør-oppdraget?

Det er Marius, sønnen min på 19 år. Jeg har jo kjørt han til utallige fester, fotballkamper, treninger, kompiser og gud vet hva i årevis. Så nå tenkte jeg at det var pay back time.

– La meg få et par ord med Marius også da – så får jeg høre hvordan bilen er å kjøre ...

Broom-Benny ansatte like gjerne sin egen sønn som privatsjåfør for å få testet Lexusen fra baksetet (Foto: Benny Christensen)
Broom-Benny ansatte like gjerne sin egen sønn som privatsjåfør for å få testet Lexusen fra baksetet (Foto: Benny Christensen)

Lexus: – Kanskje er dette verdens beste bil

– Hei. Marius her...

– Hallo Marius – fått deg ekstrajobb i vinterferien?

– Ja, er redd det er dårlig betalt, gitt, men det er jo litt gøy! Vi hadde jo Lexus da jeg var liten. Husker jeg var litt stolt da pappa kjøpte den.

Veldig stor – veldig stille

– Hvordan er denne å kjøre da?

– Tja ... hva skal jeg si. Veldig stor, veldig stille og veldig komfortabel og stødig liksom. Man merker ikke farten i det hele tatt.

– Går den bra da?

– Ja, den gjør det altså. Skikkelig bra også. Er både V8-bensin og elmotor på til sammen 445 hk her! Satte kjøreprogrammet på Sport+ i sted. Da ble den både stivere i fjæringen og med en helt annen gassrespons, men det kom klager fra baksetet gitt, så nå står den i komfortmodus igjen.

– OK – kjør pent da, og god tur til dere begge!

Brooms bilekspert, Benny Christensen, har testet luksusbilen Lexus LS600 h. (Foto: Øivind Samuelsen)
Brooms bilekspert, Benny Christensen, har testet luksusbilen Lexus LS600 h. (Foto: Øivind Samuelsen)

Selv om Benny har outsourcet kjøringen denne gangen, så regner vi med at han skriver en fyldig test av bilen, som du kan lese i sin helhet her på Broom om kun kort tid!


Les også: Dette er Lexusen konkurrentene bør frykte