Superbilen Lexus LFA ankom Norge i går. Nå kan du få se på den.  (Foto: Lexus Norge)
Superbilen Lexus LFA ankom Norge i går. Nå kan du få se på den. (Foto: Lexus Norge)

Lexus LFA: Nå er superbilen i Norge

Prislapp: 4,3 millioner - og den er allerede solgt.

Kun 500 biler skal produseres. Bare 50 av disse finner veien til Europa. Kun én eneste bil finner veien til Norden. Nærmere bestemt Norge. Har du lyst på den – så må vi skuffe deg. Den er nemlig allerede solgt. På prislappen stod den nette sum av 4,3 millioner kroner. Ikke en bil for hvermannsen, med andre ord.

– Nei det er det absolutt ikke, bekrefter Jan Christian Holm i Lexus Norge.

Eneste i Norden

– Men vi er veldig glade for å ha fått et eksemplar på norsk jord. Dette er en viktig merkevarebygger for Lexus og et kunstverk av en bil, sier han fornøyd.

Kunden var selv til stede ved LFA-ankomsten, og gleder seg selvsagt til bilen skal overleveres på norske skilter 15. mai.

Del med Facebook-vennene dine

Den kommende eieren har tidligere vært på fabrikken og hatt omvisning og fikk også en lunsj med "Chief engineer" for utviklingen av LFA.

Denne bilen blir å se på veiene i Stavangerområdet (Foto: Lexus Norge)
Denne bilen blir å se på veiene i Stavangerområdet (Foto: Lexus Norge)

Han er bosatt utenfor Stavanger, er en stor Lexus-entusiast og eier allerede flere Lexus-modeller. LFA-en skal han så klart kjøre hjem fra Oslo på egne hjul.

Les også: Lexus LFA: Denne knuser Porsche

Et råskinn av en bil

Motoren i råskinnet er en 4,8-liter V10 med 560 hk / 480 Nm, nok til at bilen flytter seg fra stillestående til 100 km/t på bare 3,6 sekunder. Like imponerende er det kanskje at den gjør 0–240 km/t (da begynner det å gå fort...) på bare 18 sekunder.

Toppfarten er 326 km/t.

Skreddersøm

– Akkurat denne bilen har vi fått "skreddersydd" til kunden vår, både eksteriøret og interiøret er i henhold til kundens ønsker, forteller Jan Christian Holm.

Slik ser LFA ut innvendig. Illustrasjonsbilde.
Slik ser LFA ut innvendig. Illustrasjonsbilde.

Lexus LX570: Oljesjeikenes favoritt har blitt ny

– Så Lexus er ikke bare hybrid og driftssikkerhet?

– Det er så klart det også. Men ikke bare. Dette er ingeniørkunst på det aller råeste, og det skulle bare mangle at produsenten som lager noen av verdens beste biler også skulle kunne stille med en sportsbil som utfordrer biler med stjerne på panseret og AMG-merke på bakluka, eller Ferrari for den saks skyld, sier han entusiastisk.

Del med Facebook-vennene dine

Kom å se!

Bilen står fram til 15 mai i Lexus Oslo sine lokaler og alle er velkomne til å ta en kikk på denne enestående bilen, avslutter Holm.

Lexus: – Kanskje er dette verdens beste bil?