Lexus LFA illustrasjonsfoto
Lexus LFA illustrasjonsfoto

Lexus: - Kanskje er dette verdens beste bil

Brooms bilekspert har fått en vanskelig utfordring...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Leste om den nydelige Mercedes 123-bilen her på Broom den ser ut som den er helt ny. Har lest mange ganger at dette blir regnet som den beste bilen som noen gang er produsert. Er du enig i det og hvis ikke, hvilken mener du fortjener den prisen? Hilsen Aleksander

Se den flotte Mercedesen her:

Benny svarer

Heisann. Ja, ikke sant den var fin! Og det var gode biler – uten tvil, men verdens beste bil er det ikke i mine øyne. Svak forstilling og en del bremsetrøbbel, friskt med rust og slitt kamaksel/vippearmer (på 200 og 230) er/var noen av gjengangerfeilene på disse.

Når det gjelder hva som er verdens beste bil så er det et ganske vanskelig spørsmål å svare på. Da jeg var guttunge tidlig på 1970-tallet så var vi gutta i gata overbevist om at det var Rolls Royce, den kostet nemlig over en million kroner!

Nå heller jeg mer over mot noe japansk. Litt av hemmeligheten er nok å lage noe som er enkelt. Både Mazda 323 og Toyota Corolla er eksempler på det. Gode biler det, man kanskje ikke verdens beste tross alt... En bekjent av meg er helt overbevist om at Volvo Duett er verdens beste bil – solid og slitesterk som få. "Enkel-teorien” holder jo også her. Det er begrenset hva som KAN gå i stykker.

Overraskende enkel

Lexus er nok også et merke som jeg tror vil hevde seg høyt her, og er vel kanskje det merket jeg tror er verdens beste på kvalitet.

Jeg husker at da Lexus tok av i USA på midten av 90-tallet, så sier historien at Volvo kjøpte nettopp en Lexus for å finne ut hva hemmeligheten bak den gode kvaliteten og driftssikkerheten var. Ryktene sier videre at det som overrasket Volvo mest var hvor enkel den tross alt var.

Med høy finish, super materialkvalitet, masse støydemping etc. Men så å si uten ny og lite utprøvd teknologi.

Tyskerne var i full gang med tekno-racet og skulle være først med avanserte nyheter for en hver pris. Vi vet jo at det ikke alltid gikk like bra.

Så kanskje er det noe i Remas slagord om at det enkle ofte er det beste? Jeg tror det.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Verdens beste SUV?


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:


Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: