Lexus CT200h: Duger den som familiebil?

Suveren miljøbil, men hvordan er den som hverdagsbil for en familie

Lexus CT200h
Lexus CT200h

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Vi bor langt fra nærmeste forhandler så har ikke hatt muligheten til å sitte i eller kjøre den enda. Men har likevel falt pladask for Lexus CT200h.

Planen var egentlig å kjøpe en pent brukt stasjonsvogn i sommer, Passat eller noe japansk, men det var før jeg så Lexus-testen din på TV : - )

Det jeg lurer på er om du vil anbefale denne som eneste bil for en familie. Vi har to unger på 14 og 16 år og bruker bilen helt vanlig som alle andre.

Jeg er litt bekymret for om plassen er god nok. Er det andre ting jeg burde tenke på i forhold til denne bilen? Håper du kan svare, enten du brister drømmen vår eller ikke : -)


Benny svarer:

Hei. Skjønner godt at du faller for Lexusen! Det er en aldeles utmerket bil på veldig mange måter. Nydelige seter, billig å kjøre med, skikkelig premium-følelse, komfort og luksus og i tillegg er den etter min mening den beste miljøbilen akkurat nå.

Det er ikke bare du og jeg som har falt for denne bilen. Importøren forhåndssolgte rubb og rake de hadde fått av biler FØR den ble lansert. Heldigvis har de klart å få tak i flere biler slik at etterspørselen kan dekkes! Morsomt når et så lite og smalt merke får suksess!

Nå kjenner ikke jeg til din families plassbehov, men med to langbeinte tenåringer i baksetet og et bagasjerom som ikke er verdens største ser jeg vel for meg at det kan bli noe snaut med plass til hele familien på langtur og med mye bagasje. Så din bekymring er ikke helt ubegrunnet, dessverre. Kanskje er en Toyota Avensis et godt alternativ inntil barna er ute av redet?

Lexus CT200h er på størrelse med BMW 1-serie, om det sier deg noe. Noe annet du bør tenke på. Tja... Tilhengerfeste kan ikke monteres – i den grad det betyr noe...

Jeg har absolutt ikke lyst til å knuse noen bildrømmer og synes faktisk du bør se, prøve og vurdere selv. Kanskje du kan ta en telefon til forhandleren og høre om det finnes noen som har en slik bil i ditt distrikt, som du kan få lov til å ta en rask titt på?

Ønsker deg uansett lykke til med både bil og familie!

Les også: Vår test av Lexus CT200h

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: