Lexus CT200h
Lexus CT200h

Lexus CT200h: Den nye status-bilen i Golf-klassen

Den første med hybrid. Disse brosjyre-bildene har lekket ut før tiden.

Tidligere har vi vist bilder av Lexus hybrid-konseptbilen som skal utfordre i Golf-klassen. Nå har vi fått tak i de offisielle bildene, på bilen som skal premierevises i Genève neste uke.

Apropos Golf-klassen, Lexus legger nok opp til å yppe seg noe høyere opp i dette segmentet og det blir nok snarere Audi A3 og BMW 1-serie som blir de nærmeste konkurrentene, framfor VW Golf, Opel Astra og Kia Cee`d.

Nettsiden WorldCarFans klarte på mirakuløst vis å få tak i en brosjyre til den kommende Lexus-hybriden og vi kan derfor allerede nå avsløre noen av de tekniske dataene som dog ikke offisielt bekreftet av Lexus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lerxus CT200h
Lerxus CT200h

Les vår test av Lexus RX450h her:


Hermer etter Prius?

Alt tyder på CT200h vi få en 1,8-liter bensinmotor som jobber sammen med en kraftig elektrisk motor. Og det gjør det naturlig å dra paralleller til konsernborder Toyota Prius som også har en 1,8-liters motor + elektrisk motor. I Prius er effekten på til sammen 136 hk.

Sannsynligvis får CT200h noe mer effekt, for å kunne underbygge sitt langt mer sporty image. Heller ikke CO2-utslippet er oppgitt. CT200h får i følge brosjyren tre ulike kjøreprogram, Eco, Normal og Sport. Girkassen blir en trinnløs, elektronisk styrt E-CVT kasse – trolig ikke ulik den vi kjenner fra RX450h.

Større enn 1-serie

Bilen blir 4,32 meter lang – det er ca 10 cm lenger enn BMW 1-serie og bagasjerommet rommer 345 liter, det er 15 liter mer enn BMW-en, selv med en plasskrevende batteripakke bak.

Designmessig holder Lexus CT200h en ganske nøktern linje. Litt tungt, tidsriktig men langt fra så utagerende som konseptbilen var.

I overskuelig framtid er dette klassenes eneste hybridbil.

Lyst på brukt Lexus? Sjekk vår bruktbil-guide:

Lexus CT200h
Lexus CT200h