Lettet over nye vektregler for bobiler

Snart skal bobileierne Julius og Anne Lise Jensen endelig kunne ta med seg hele familien på ferie – og kjøre lovlig!

bobil julius og anne lise
bobil julius og anne lise

Det var Julius Jensen som i april i fjor gjorde TV 2 hjelper deg oppmerksom på problemet med overvekt av bobiler, et problem som viste seg å gjelde langt flere enn Julius selv. Mer enn 10.000 norske bobileiere kjører nemlig med ulovlig tunge bobiler.

Les også: 10.000 bobileiere reddet etter lovendring?

Se også: Kjører du ulovlig?

Les også: Nettprat om bobiler

Les også: Går til kamp mot bobilbransjen

Les også: Denne bobilen er lovlig å selge, men ulovlig å kjøre.

Les brevet fra Statens vegvesen ang. vektendring

Lettere vektendring

Julius er nå en av bobileierne som er lettet over de nye vektrelgene.

- Det er jo bra! Jeg har lenge hevdet overfor Veidirektoratet at dette er den enkleste måten å minske bobilenes vektproblemer på, sier Julius til TV 2 hjelper deg.

bobil-julius
bobil-julius

Tøff kamp

Julius som selv kjøpte en brukt bobil som med bagasje og passasjerer om bord viste seg å være for tung til å kunne kjøres lovlig har kjempet en tøff kamp for å få endret vektreglene for norske bobileiere.

Han har vært i kontakt med både Veidirektoratet og Samferdselsdepartementet – uten at han følte at han ble hørt. Julius er derfor positivt overrasket over at vektreglene nå har blitt endret.

- Som en hurtigløsning så er det jo det jeg har ønsket, sier han. Jeg har jo førerkort for det så den saken er jo grei.

Mulige utfordringer

Julius som akkurat har fått høre at vektreglene har blitt endret med umiddelbar virkning ser frem til å få oppjustert bobilen sin, men ser også mulige utfordringer.

- Vi kommer til å oppregistrere den ganske raskt. Men det er jo en del problemer i forbindelse med dette. Hvor mye vil det koste å få den oppregistrert, vil de samme reglene gjelde som for lastebiler noe som vil bety at både forsikringen og kontrollene vil bli dyrere, undrer Julius.

Bobilferie med familien

Går oppregistreringen etter planen så ser Julius og konen Anne Lise frem til å ta med hele familien med på bobilferie.

- Da skal vi på ferie til Mellom-Europa med hele familien. Og da kan jeg jo igjen påmontere noe av ekstraustyret som jeg måtte ta av. Det skal jeg gjøre så snart jeg får oppregistreringen klar, fastslår Julius.