Les hvorfor Idar har lakkert traktoren rosa

Her har det gått med et par hundre kveldstimer...

UNIK: Idar Langstrand håper at han noen ringer ham om de ser andre enn ham selv kjøre denne rosa traktoren i Reisadalen.  (Foto: Ragnhild Enoksen, nordlys.no/ANB)
UNIK: Idar Langstrand håper at han noen ringer ham om de ser andre enn ham selv kjøre denne rosa traktoren i Reisadalen. (Foto: Ragnhild Enoksen, nordlys.no/ANB)

– Er den ikke fin?, smiler Idar Langstrand på vei opp til styrehuset.

Det er Nordlys som forteller den meget spesielle historien.

Alt som før var rødt på traktoren, skinner i blank rosa lakk. Framme ved panseret har han byttet ut merkenavnet med tydelig melding om hvor dette kjøretøyet hører hjemme. «Traktoren på Bjørnlund», står det.

Overtok gårdsbruk

Bjørnlund er et nedlagt gårdsbruk like ved Sappen i Reisadalen. Det har samboeren hans overtatt, og der har familien fjøs med låve, skjåer, campingvogn og andre bygninger med eiendeler.

– Vi har flere ganger vært utsatt for tyverier. Alt fra fiskestenger til større ting har blitt borte. For ei tid tilbake forsvant snøskuteren som sto på låven. Da holdt jeg på å reparere traktoren som hørte til bruket. Vi begynte å snakke om at også den kunne bli tatt når vi førte den tilbake fra verkstedet i Sørkjosen til gården. Da foreslo samboeren min at vi maler den rosa så den blir lett å kjenne igjen, forteller Idar Langstrand.

Han eier og driver et par bensinstasjoner og et bilverksted som har egen avdeling for lakkering og karosseriskader. Der har han brukt et par hundre kveldstimer på å gjøre den gamle traktoren til å framstå som splitter ny og rosa.

Del med Facebook-vennene dine

Kjennbar

– Jeg har fått et reklamebyrå til å skrive navnet på traktoren, så dette er profesjonelt gjort, sier Langstrand.

Han var ferdig med fornyelsen for et par dager siden. Om kort tid kjører han traktoren opp til Sappen, der han skal bruke den til å måke snø, hente ved i skogen og annet forefallende arbeid.

– Tanken er at om noen ser denne traktoren komme kjørende med en annen bak rattet enn meg, så ringer de og gir meg beskjed. Det fins bare en rosa traktor i Reisadalen, så det går ikke an å forveksle den med andre, sier han.

Lensmann Dag Roald Stangeland sier at lensmannskontoret for Nordreisa og Kvænangen har mottatt et par anmeldelser for vinningsforbrytelser i Sappen i vinter.

– Sammenliknet med de tilstandene vi hadde før, er det rolig der nå, sier Stangeland.

Idar Langstrand mener hytteeiere og andre ikke er trygg for eiendeler de har i Reisadalen.

Forebyggende

– I tillegg til å male traktoren rosa, må jeg gjøre andre forebyggende tiltak mot innbrudd og tyverier, slik også andre forsøker å sikre seg mot ubudne gjester.

De har altfor ofte vært på ferde i Reisadalen, og vi frykter at de kommer igjen, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no - her:

Løpye - denne traktoren skal forbi! Se videoen: