Infiniti skal vise sin nye coupe på bilutstillingen i Detroit i januar – her får vi første smakebit på den.
Infiniti skal vise sin nye coupe på bilutstillingen i Detroit i januar – her får vi første smakebit på den.

Lekkert for de som tør å tenke annerledes

Denne debuterer snart.

Mens Lexus har vært en stor suksess for modermerket Toyota, har Nissan slitt langt mer med sitt Infiniti.

De har riktignok klart å skaffe seg et brukbart fotfeste i USA, men under ett har ikke satsingen på Infiniti som eget luksusmerke akkurat tatt av. Det er kjent at den mektige Renault/Nissan-sjefen Carols Ghosn ved flere anledninger har vurdert å legge ned hele merket.

Premium-coupe

Men nå skal det satses for fullt framover, og hos Infiniti gjør man seg klare for premierevisningen av en helt ny modell. 

De har akkurat sendt ut den første skissen av det som foreløpig heter Q60 Concept. Her snakker vi luksuriøs coupe av den velvoksne typen. "Premium sports coupe" kaller Infiniti den selv. Det er nok ingen hemmelighet at det amerikanske markedet er det man i hovedsak sikter seg inn mot her.

Det finnes Infiniti-coupe i Norge også - sjekk denne!

Mer dristig design

For Infiniti er det også snakk om å få fram en viktig imagebygger. Det er tøft å konkurrere i premium-segmentet. Ikke minst er de tre tyske, Audi, BMW og Mercedes, kraftig på offensiven her, med en rekke nye modeller.

Infiniti har et uttalt mål om å satse på mer dristig design de kommende årene, for å skille seg fra konkurrentene. Q60 skal bygge videre på det vi har sett på øvrige konseptbiler fra merket de siste årene, samtidig som den kommer med nye elementer.

– Hvorfor får vi ikke kjøpe dette merket i Norge?

Fem i Norge

Q60 debuterer på bilutstillingen i Detroit i januar. Foreløpig vet vi ikke noe mer om når Infiniti planlegger lansering av ferdig utviklet modell.

Selv om Infiniti så langt har gjort veldig lite utav seg i Europa, har det faktisk kommet endel biler til Norge også. I skrivende stund ligger det fem Infinitier til salgs i bruktmarkedet. Her dreier det seg om SUV-ene FX35 og FX45. 

Den rimeligste er en 2005-modell FX35 med 147.000 kilometer på telleren, den blir din for 281.000 kroner. 

LES OGSÅ: Du kan gjøre et kupp på ukent luksus-SUV 

FX35 har også funnet veien til Norge. Dette er en sporty SUV med stor bensinmotor, det siste er nok med å å begrense appellen ganske kraftig.
FX35 har også funnet veien til Norge. Dette er en sporty SUV med stor bensinmotor, det siste er nok med å å begrense appellen ganske kraftig.

Dette er de mest pålitelige bilmerkene

 

 

 

Laster inn forumet...