Leaf: Nå er dette Norges mest solgte bil

Og to merker kniver om å bli Norges mest solgte.

Elbilfeberen raser i Norge.  Nissan Leaf er mest solgte bilmodell i oktober   og holder en svært sterk fjerdeplass på statistikken så langt i år.
Elbilfeberen raser i Norge. Nissan Leaf er mest solgte bilmodell i oktober og holder en svært sterk fjerdeplass på statistikken så langt i år.

Nybilsalget i Norge er på rekordnivå og ligger an til å bli det beste på 27 år.

2013 er også i ferd med å markere det virkelige gjennombruddet for elbiler i Norge. For første gang klarer elektriske biler nå å blandet seg inn helt i toppen av salgsstatistikkene.

I september toppet Tesla Model registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. De rykende ferske oktobertallene viser at en annen elbil topper denne måneden – nemlig Nissan Leaf.


Knallsterk fjerdeplass

Med 716 eksemplarer er Leaf Norges mest solgte bil i oktober. Så langt later det altså ikke til at kjempesuksessen til Model S går ut over Leaf. Det virker heller som markedet for elbiler bare har vokst ytterligere.

Så langt i år er Leaf på en knallsterk fjerdeplass på registreringsstatistikken, bare slått av VW Golf, Toyota Auris og Mazda CX-5. Det hadde ikke mange trodd ved inngangen av året!


Elbilen Leaf har blitt en stor suksess for Nissan - og har for alvor gjort at elbilene markerer seg på registreringsstatistikkene.
Elbilen Leaf har blitt en stor suksess for Nissan - og har for alvor gjort at elbilene markerer seg på registreringsstatistikkene.


Her er tre smarte nybilkjøp


Ny stasjonsvogn

Kampen om førsteplassen i 2013 er forresten for lengst kjørt. Den tar VW Golf .- med suveren margin. Med andreplassen er langt mer åpen. Etter å ha holdt den gjennom hele året, faller nemlig Mazda CX-5 nå litt tilbake – samtidig som Toyota Auris virkelig har fått opp farten.

Ny stasjonsvogn er naturligvis positivt for Auris-salget, den står nå for over halvparten av salget. I oktober selger faktisk Auris mer enn Golf – og er bare slått av Nissan Leaf.

Tøff kamp: Ford Kuga møter VW Tiguan til duell

Norges mest solgte?

På merketoppen går det nå mot en knallhard kamp ut året mellom Volkswagen og Toyota.

VW har ledet hele året, men fra mai av har Toyota kommet stadig sterkere. De har nå solgt flere biler enn Volkswagen i fire måneder på rad. Etter at septembertallene var talt opp, skilte det 705 biler mellom de to erkerivalene.

Akkurat nå er differansen på bare 365 biler. Hvis Toyota klarer å holde samme fart ut året og VW ikke løfter sitt salg, betyr det at Toyota sannsynligvis kommer til å kjøre forbi og bli Norges mest solgte personbilmerke i 2013.

Hybrid-framgang

Toyota har blant annet stor suksess med sine hybridmodeller. Samlet overstiger nå hybridsalget 50 prosent av personbilene til Toyota, for første gang i en registreringsmåned.

– Hybridbølgen fortsetter å vokse for oss i Toyota, ved at vi lanserer stadig flere modeller, sier Lars-Erik Årøy, administrerende direktør i Toyota Norge AS.

– Det er også gøy å se at alt det vi investerer i kundetilfredshet og nye produkter blir satt pris på av kundene. Nyheten Auris Touring Sports selger over all forventning, legger han til.

En Toyota er snillest i hybridklassen – les mer om den her:

Nye modeller

Etter årets ti første måneder er det Tesla som har den største økningen i prosent av merkene på topp 20. Det er kanskje ikke spesielt overraskende, ettersom de kom fra et svært lavt nivå.

Honda har virkelig grunn til glede seg over en ny CR-V. Den fører an i en økning på hele 68,4 prosent så langt i år. Også Mazda er i ferd med å gjennomføre et knallår – salgsøkning på 124 prosent.

Mitsubishi har fått inn helt ny Outlander og øker 26,1 prosent. Så tar vi også med at Nissan kan glede seg over 20 prosent økning av sitt salg.


Minus for premium


Det går bra også hos Mercedes, som øker med 11,4 prosent. Men slik det står nå, er ikke det tilstrekkelig til å gi merket en plass blant de ti mest solgte i Norge.

Mercedes er nummer 11 akkurat nå, bare noen titalls biler bak Mitsubishi på plassen over. De to tyske premium-rivalene Audi og BMW gjør det bedre, selv om begge har minustall så langt i år.

Audi holder sjetteplassen med 6541 biler, BMW er på plassen bak med 5853 biler.

Topp 10: Disse bilmerkene er mest premium


Kompakte A-klasse er en stor suksess for Mercedes - og leder an i salgsøkningen her hjemme.
Kompakte A-klasse er en stor suksess for Mercedes - og leder an i salgsøkningen her hjemme.


Derfor er den folkets nye luksusfavoritt:

Dette er salgstallene så langt i år – og for oktober:tabell-bilsalg-oktober
tabell-bilsalg-oktober

LES OGSÅ: Volvo ble vippet av tronen på hjemmebane