Lavprofildekk: Slik kan bilen bli stillere - og mer komfortabel

Mange må lide for skjønnheten på dette området.


Hva slags dekk og felg bilen din er utstyrt med kan ha mye å bety for komforten. Illustrasjonsbilde.
Hva slags dekk og felg bilen din er utstyrt med kan ha mye å bety for komforten. Illustrasjonsbilde.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jeg har kjøpt en Toyota Avensis modell 2004/2005, 2-liters bensin, sedan, automatkasse, alufelger med lavprofildekk. Og det er det siste jeg vil spørre om. Jeg har fått opplyst at det ikke går an å sette alminnelige dekk på felgene når de er laget for lavprofildekk. Hva må jeg gjøre for å kunne skifte dekk? Lavprofildekkene er utrolig lite komfortable, de er harde og de bråker.

Benny svarer:

Hei du. Ja du har rett. Ofte oppleves brede dekk med lav profil både som litt ukomfortable og bråkete.

Mange velger slike hjul allikevel, rett og slett for at det ser tøft ut. Man må som kjent ofte lide litt for skjønnheten ...

Det er normalt ikke noe problem å montere andre dekk på slike felger – med mindre felgene er veldig brede da. Det som hele tiden er poenget her er rulleomkretsen på dekket.

Du kan altså bruke et smalere og høyere dekk som har tilnærmet samme rulleomkrets. Ofte er det ikke veldig mye som skal til for å gjøre det du påpeker veldig mye bedre.

Jeg aner ikke hvilken dimensjon du har på dine dekk / felger nå, men om du for eksempel har 235/40x17 så kan du bruke 205/45x17 i stedet for, altså både et smalere og høyere dekk, men som er innenfor tillatt avvik på rulleomkrets som er +/- 5 %.

Eksempel på bil med lavprofildekk. Det er svært lite gummi mellom veien og selve felgen. Dette kan i en del tilfeller oppleves som ukomfortabelt. Illkustrasjonsbilde.  (Foto: Hamann)
Eksempel på bil med lavprofildekk. Det er svært lite gummi mellom veien og selve felgen. Dette kan i en del tilfeller oppleves som ukomfortabelt. Illkustrasjonsbilde. (Foto: Hamann)

Høyere dekkskulder gir normalt bedre komfort og smalere dekk mindre støy og ikke så "nervøs" styring – og da har du vel oppnådd dine mål?

Dekkfabrikanten og oppbyggingen av selve dekket har også en del å si her. Det er ganske store forskjeller ute og går. Særlig noen billigmerker utmerker seg negativt i så måte.

Det er med dekk som med mye annet – man får ofte det man betaler for og det kan være smart å velge et av de mer anerkjente merkene og dette seg litt inn i hvilke egenskaper som er prioritert i de forskjellige dekkene.

Jeg vil anbefale deg å stikke innom en forhandler eller en dekkbutikk for å se hva som kan gjøres i ditt konkrete tilfelle.

Lykke til!

LES OGSÅ: Mange får dette i stedet for reservehjul

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: De advarer mot å kjøpe katta i sekken

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: