Lånte bort bilen – slipper p-bot

Kvinne i 70-årene nekter å oppgi navnet på hvem hun lånte bilen til.

Kvinnen i 70 årene vant fram i tingretten om at hun skulle slippe å betale parkeringsboten på 800 kroner. Men kostbart ble det likevel...  (Illustrasjonsfoto).  (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Kvinnen i 70 årene vant fram i tingretten om at hun skulle slippe å betale parkeringsboten på 800 kroner. Men kostbart ble det likevel... (Illustrasjonsfoto). (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)

Da kvinnen i 70-årene fikk en gebyr på 800 kroner fra et privat p-selskap for rundt ett år siden, nektet hun å betale. Bilen hadde blitt feilparkert på et privat område på Dælenenga, i bydelen Grünerløkka i Oslo.

Kvinnen ville ikke betale, med bakgrunnen i at tre andre personer disponerte bilen den aktuelle perioden. Hun ville imidlertid ikke oppgi hvem de var, melder aftenposten.no.

Del med dine Facebook-venner

Tok saken til tingretten

Etter hvert fikk hun inkassovarsel, og saken gikk videre til Forliksrådet, der hun ble dømt til å betale gebyret. Men kvinnen var fortsatt uenig, og tok saken til Oslo tingrett.

Der ble hun frifunnet – etter å ha navngitt tre personer som disponerte bilen. En av dem var kvinnens sønn, som sier at det ikke kan utelukkes at bilen også ble lånt videre til andre.

– Ingen tvil

Etter at saken ble behandlet i tingretten, mente også inkassofirmaet Perako at kvinnen måtte slippe å betale.

Kvinnen krevde også at motparten måtte betale rettsgebyret på 2150 kroner, men det fikk hun ikke gehør for.

– I den aktuelle saken var det ikke tvil om at eieren ikke var føreren, sier Leif N. Olsen, leder i Parkeringsklagenemnda, til Aftenposten.

Han presiserer imidlertid at det ikke holder med påstand om at eieren ikke var fører av bilen. Det må sannsynliggjøres at bilen var lånt bort.

Nemnda har imidlertid ikke rett til å vite hvem som disponerte bilen.

Gir ikke opp

Inkassofirmaet mener også at det ble riktig konklusjon i tingretten.

– Eieren ble frifunnet fordi hun oppga navnene på dem som disponere bilen. Retten mener at det var unødvendig å vente med dette. Derfor fikk hun ikke tilkjent saksomkostningene. Sånn sett er vi fornøyd med dommen, sier daglig leder i Perako, Tommy Jønsson.

Og de har ikke gitt opp kravet enda. I stedet vil de forsøke å få avklart hvem av de tre aktuelle sjåførene som var fører av bilen din aktuelle dagen.

Bileieren forteller til Aftenposten at ingen av de tre så langt har vedkjent feilparkeringen.

LES OGSÅ: Fikk bot av feil p-selskap